Ouă de Paște cu șervețele – video

oua cu servetel1

Ouăle de Paște decorate sau „vopsite“ cu servețele sunt foarte ușor de făcut și sunt spectaculos de frumoase. Maya și Diana m-au ajutat și am făcut pentru voi un video pas cu pas. Noi am uitat deja de vopsele cu preparări complicate. Să decorezi ouăle cu șervețele este mult mai ușor, non-toxic și rezultatul este extraordinar.

Aveți nevoie doar de ouă albe, sau deschise la culoare, un albuș de ou ca adeziv și câteva șervețele frumoase. Pe cele mai deosebite le găsiți în magazinele specializate cu profil hobby (materiale pentru tehnica decoupage sau tehnica șervețelului). Aceste șervețele se vând la bucată și costă în jur de 1 leu.


Dintr-un singur șervețel puteți să decorați aproximativ 3-4 ouă.

CUM SE DECOREAZĂ OUĂLE DE PAȘTE CU SERVEȚELE VIDEO PAS CU PAS

Directions

 1. Fierbeți ouăle tari, aproximativ 10-15 minute. Cât sunt încă fierbinți, scoateți-le din apă și lăsați-le să se usuce. Le lăsăm să se răcească puțin, cât să le putem ține în mână. pentru că vor fi calde, se vor usca mai ușor după ce le decorăm.
 2. De obicei șervețelele au mai multe straturi. Desfaceți aceste straturi. Veți folosi doar stratul imprimat.
 3. Cu o pensula moale, ungeți oul cu albuș, apoi aplicați repede o bucată de șervețel. Se poate folosi cam un sfert de șervețel pentru un ou, dar se pot rupe bucățele mici  care se pot combina. Este recomandat să le rupeți  cu grija, nu să le tăiați, pentru ca marginile să nu rămână vizibile
 4. Aplicați albuș cu pensula, ușor pe suprafața șervețelului, până când îl lipiți complet de ou. Atenție, să nu rupeți șervețelul. Dacă totuși se rupe, nu e o problemă foarte mare, aplicați „petice” unde este nevoie.
 5. Lăsați ouăle la uscat, o oră, pe o suprafață plană, fără să se atingă între ele.
 6. Se pot păstra la frigider câteva zile.

Aici le puteți vedea pe cele de anul trecut, cu poze pas cu pas. Sărbători fericite!

Oua decorate cu tehnica servetelului

 

oua cu servetel2

oua cu servetel3

POATE VREI SĂ AFLI ȘI CUM SE FIERB OUĂLE, TARI, MOI    SAU CU GĂLBENUȘ CLEIOS, ÎN VIDEO DE MAI JOS:

4 Comments

 1. APOSTOL VIORICA

  Foarte frumos si ingenios!Multumim frumos,sigur am sa incerc!

 2. Draga Bucatar Maniac,
  Apreciez mult blogul tau unde gasesc mereu cite ceva ispititor ca aceste oua infasurate in servetele. Idea mi s-a parut atit de ingenioasa , incat nu am rezistat ,am cumparat servetele colorate, am mobilizat baietii mei( sotul si baiatul) si am decorat citeva oua prin aceasta tehnica.
  Multumim mult pentru idee si iti dorim un Paste minunat alaturi de cei dragi!!
  Hristos A Inviat!!!

 3. Florentina Neacsu

  Dl.Cristian, sant nou inscrisa in siteul dumneavoastra si tin pe aceasta cale sa va multumesc ptr. ideile si retetele pe care le gasesc aici. Locuiesc peste ocean si anul acesta de Paste sigur voi “picta” cateva oua cu servetele. Va multumesc. Florentina ( Mexic)

Spune-ne parerea ta