Clătite de post (fără ouă) – rețeta video

clatite de post1

Clătitele fără ouă sunt perfecte în post dar și atunci când țineți diete sau un regim alimentar strict. Aluatul pentru ele este foarte simplu și nu conține nici măcar drojdie sau praf de copt. Mai simplu de atât nu cred că se poate, iar rețeta video de mai jos vă stă la dispoziție pentru toate detaliile de care aveți nevoie.Nu uitați însă să citiți și sfaturile și secretele pe care le-am descris pe larg, ceva mai jos. Iar dacă nu vreți să pierdeți nicio rețetă video, vă aștept să mă susțineți abonându-vă la noul meu canal de Youtube. Mulțumesc.REȚETA VIDEO DE CLĂTITE DE POST FĂRĂ OU

 

Ingrediente

 • o cană de făină
 • o cană și jumătate de apă minerală
 • 1/2 linguriță de sare
 • 1 lingură zahăr
 • 1 lingură ulei  (opțional)

Cum se fac clătitele de post fără ouă

 1. Așezați făina într-un bol adânc, apoi turnați apa treptat, amestecând energic cu un tel. este important să nu turnați toată apa minerală (apă carbogazoasă sau sifon) deodată, pentru a nu obține un aluat cu cocoloașe.
 2. Adăugați sarea, zahărul și uleiul și omogenizați.
 3.  Încingeți bine o tigaie antiaderentă pe foc mediu. Dacă credeți sau știți că se lipește o puteți unge cu puțin ulei.
 4. Turnați în tigaia bine încinsă, câte un polonic (mic) de aluat și aveți grijă să îl întindeți repede pe toată suprafața tigăii. Dacă rămân găuri, nu e problemă, trebuie doar să mai picurați puțin aluat.
 5. Coaceți clătita aproximativ 30 de secunde, sau până când pe suprafața ei încep să apară mici puncte și marginile devin aurii și se desprind ușor de tigaie. Întoarceți clătita cu o spatulă sau cu un cuțit lat. Coaceți încă 30 de secunde și pe cealaltă parte.
 6. Serviți cu dulceață, sirop de arțar, miere, sau/și fructe.

Poftă bună!

 

clatite de post2

clatite de post3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*