Supa cremă de linte

supa crema de linte1

Sau mai degrabă o supă- cremă de linte foarte rapidă. Pentru că nu a durat foarte mult să o prepar. Este foarte gustoasă, consistentă și are o textură catifelată. Se poate condimenta după gustul fiecăruia, iar dacă alegeți varianta de post, se poate renunța la smântână.

Eu am folosit de această dată linte gata fiartă, din conservă, pentru că este mult mai comod, dar voi puteți fierbe lintea împreună cu legumele, dacă o aveți uscată. În acest caz folosiți 200 de grame de linte uscată și 1 litru de apă. Timpul de fierbere va ajunge undeva la o oră- o oră și jumătate, în funcție de soiul lintei.





Ingrediente

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 conservă de linte (400 ml)
  • 200 ml smântână grasă
  • sare, piper după gust
  • puțin cimbru proaspăt sau uscat
  • ulei de măsline după gust
  • crutoane și/sau semințe de chia

Cum se face supa cremă de linte

  1. Curățăm morcovul și ceapa și le tăiem bucăți mari. Le fierbem în 500 ml apă cu puțină sare, până când devin moi.
  2. Când sunt fierte adăugăm conținutul conservei de linte și mai lăsăm să dea într-un clocot.
  3. Strecurăm legumele și păstrăm zeama în care au fiert.
  4. Cu ajutorul blenderului sau robotului, mixăm ceapa, morcovul și lintea cât sunt încă fierbinți până când obținem o cremă.
  5. Adăugăm câte puțin din zeama în care au fiert legumele și mixăm până când obținem consistența dorită. Adăugăm și smântâna și condimentăm cu sare, piper și puțin cimbru (opțional) după gust.
  6. Servim cu ulei de măsline și crutoane sau cu semințe crocante de chia.

Poftă bună!

supa crema de linte

8 Comments

  1. Ce pofta mi-ai facut! Asa o fac si eu doar ca nu pun smantana! Reteta este perfecta!

  2. melter alina

    Si cand folosim linte uscata de care sa cumparam ? Roz sau verde inchis ?

  3. Am incercat. Delicios!

  4. Tin minte ca bunica mea obisnuia sa faca supa de linte cu ocazia Anului Nou pentru ca in anul ce vine sa nu te ocoleasca banii, Din pacate nu mai am reteta ei dar o sa o incerc weekend-ul acesta pentru ca oricum o schimbare va fi bine venita in meniu.

  5. Este o reteta usor de facut, am incercat-o si eu in weekend-ul acesta si pot spune ca este fabuloasa. Multumesc mult pentru idee, voi reveni cu siguranta sa caut si alte retete.

Spune-ne parerea ta