Budincă de chia

budinca de chia1

Probabil că este cel mai simplu desert pe care îl poate prepara cineva, și nu este nevoie de fierbere sau alt tratament termic.  Semințele de chia sunt foarte sănătoase și înmuiate într-un lichid vor elibera un gel, transformându-le într-o budincă. Semințele de chia nu au un gust al lor, iar budinca va împrumuta gustul celorlalte ingrediente pe care le vom folosi. Eu de această dată am folosit lapte de cocos, dar budinca se poate face cu ce vreți voi: apă, suc de fructe, lapte de migdale, lapte de vacă etc. 

Dacă lichidul pe care îl veți folosi la budincă nu este deja dulce, îl puteți îndulci cu miere, zahăr sau diverse siropuri. De asemenea îl puteți aroma cu vanilie sau scorțișoară după gust.


Pentru a se înmuia bine, semințele trebuie lăsate minim 2-3 ore în lichid , sau chiar peste noapte, dar dacă vă place să le simți crocante, le puteți încerca imediat ce budinca s-a format.

Toate ingredientele de mai jos, în afara celor de chia, se pot înlocui după pofta voastră.

Ingrediente

  • 200 ml lapte de cocos îndulcit
  • 4 linguri rase de semințe de chia
  • fructe de pădure (sau alte fructe)
  • fulgi e nucă de cocos
  • nici de pecan
  • sirop de arțar

Cum se face budinca de chia

  1. Amestecați bine semințele de chia în laptele de cocos, pentru a se omogeniza uniform și pentru a elibera gelul.
  2. Puneți totul la frigider într-un recipient cu capac și așteptați ca budinca să se formeze minim 2 ore, dar recomandat peste noapte.
  3. La servire, adăugați fructe proaspete sau congelate . Eu am pus fructe de pădure congelate de această dată, fulgi de cocos și nuci pecan. Am turnat deasupra și puțin sirop de arțar.

Poftă bună!

budinca de chia2

Spune-ne parerea ta