Aluat fraged pentru tarte dulci sau sărate – rețeta video

tarta1

V-am pregătit în video-ul de mai jos, o rețetă clasică, simplă de aluat fraged care se topește în gură, foarte bun atât pentru tarte sărate cât și pentru tarte dulci. Îl puteți umple cu ce vreți voi și dacă umplutura nu este extrem de umedă, nu trebuie să îl coaceți în prealabil. De obicei o lingură- două de făină, amidon sau griș, după caz,  în umplutură rezolvă această problemă, în special când vorbim de fructe, legume sau carne.

Pentru că aluatul nu este nici dulce și nici sărat, adică are un gust neutru, îl puteți umple cu ce vreți voi.

Cantitățile sunt suficiente pentru două tarte cu diametrul de 24 de cm, sau pentru una care are un start de aluat și deasupra.

Ingrediente

 • 450 g făină
 • 250 g unt (sau margarină)
 • 1 ou
 • 2 linguri smântână
 • 2 linguri apă
 • 1 linguriță praf de copt
 • puțină sare (un vârf de linguriță)

REȚETA VIDEO DE ALUAT FRAGED PENTRU TARTE DULCI SAU SĂRATE

Cum se face aluatul fraged pentru tarte dulci sau sărate

 1. Amestecăm toate ingredientele umede, apoi adăugăm  praful de copt, zahărul, sarea și făina treptat. frământând până când obținem un aluat care se lucrează ușor și nu se lipește de mâini.
 2. Pentru că este un aluat care conține multă grăsime, dacă se păstrează 20-30 de minute la frigider, se va lucra mai ușor.
 3. Se întinde într-o foaie de 3-4 milimetri, de mărimea tăvii și se potrivește în acesta cu ajutorul degetelor. marginile se îndepărtează.
 4. Se coace la temperaturi mici de 160-170 grade Celsius, temperaturi care permit și coacerea umpluturii.
 5. Se poate coace în prealabil  cu o greutate care să îl oprească să se umfle (de obicei se pune în loc de umplutură o hârtie de copt și o mână de fasole), și se poate umple cu creme care nu necesită coacere.

Poftă bună!

aluat fraged2

One Comment

 1. Trebuie sa il incerc si eu. Tot caut un aluat perfect pentru tarte. Ceva sa inlocuiesc clasicul blat de pizza.

Spune-ne parerea ta