Pizza la tigaie – rețeta rapidă | video

pizza la tigaie

Când am auzit prima dată de pizza rapidă la tigaie, recunosc că am fost și eu sceptic, iar primul lucru la care m-am gândit este că nu se va coace corect peste tot. Ei bine, după ce am încercat rețeta (vedeți video mai jos), la cererea voastră, am ajuns la concluzia că m-am înșelat.

Pizza la tigaie nu este cu nimic mai prejos decât o altă pizza făcută în casă la un cuptor cu gaz sau electric. Secretul este ca  foaia să fie suficient de subțire și focul suficient de mic.


Este de asemenea important să o țineți sub capac suficient de mult încât să se coacă cu ajutorul aburilor formați acolo. Așadar, încercați să ridicați capacul cât mai puțin în prima fază a coacerii. Verificați, totuși din când în când, să nu se ardă dedesubt și ajustați focul dacă este nevoie. După prima pizza vă veți da seaama exact cum să reglați plita. Este necesar să fiți atenți pentru că plitele și tigăile sunt diferite și pot reacționa diferit.

Marginea aluatului nu va deveni la fel de rumenă ca și în cuptor, dar se va coace cu siguranță. Coacerea sub capac, la foc cât mai mic este singurul secret.  Un sos de roșii bun puteți prepara în casă foarte ușor. Aveți aici o rețetă. Eu unul nu recomand ketchup-ul pentru că schimbă total gustul pizzei dar dacă vouă vă place, nu este interzis.

Ingrediente

 • 500 g făină
 • 7 g drojdie
 • 2 lingurițe sare
 • 300 ml apă
 • mozzarella
 • salam
 • ciuperci
 • oregano
 • sos de roșii

REȚETA VIDEO DE PIZZA LA TIGAIE

Cum se face pizza rapidă la tigaie

 1. Amestecați făina cu drojdia uscată, sare, 2 linguri de ulei de măsline si 300 ml apă călduță. 
  Uleiul de măsline nu este obligatoriu. Dacă folosiți drojdie proaspătă, cantitatea este de 25 de grame și înainte de a o amesteca cu făina, înmuiați-o 10-15 minute cu puțină apă călduță (nu fierbinte) și opțional, o linguriță de zahăr
 2. Frământați până când obțineți un aluat elastic. mai adăugați câte puțină făină dacă este nevoie. Lăsați aluatul la dospit 20 de minute, acoperit cu un prosop sau o folie de prospețime, într-un loc călduț.
 3. Împărțiți aluatul în bucăți, în funcție de mărimea tigăii, apoi întindeți-le în foaie subțire, cât mai rotund.
 4. Încingeți o tigaie, pe foc mic. Puneți în ea un blat de pizza, apoi ungeți-l cu sos de roșii. Adăugați mozzarella sau ce brânzeturi vă plac, apoi dacă mai doriți adăugați, salam, șuncă, ciuperci în felii subțiri etc. Condimentați cu oregano uscat, iar deasupra, opțional stropiți cu puțin ulei de măsline.
 5. Puneți capacul (este important să fie de mărimea tigăii) și lăsați-l  așa 4-5 minute. Dacă nu sunteți siguri de temperatura plitei, verificați blatul după 2-3 minute. Încercați să nu ridicați capacul foarte des.
 6. Blatul de pizza se va coace și în partea de sus, chiar dacă nu se va rumeni foarte tare. După ce luați capacul, mai puteți lăsa pizza pe tigaie, la foc mic, încă 2-3 minute, pentru un blat crocant. verificați din când în când să nu se ardă.
 7. Repetați procedura cu aluatul rămas. Aluatul este bun și pentru pâine sau chifle.

Poftă bună și nu uitați să vă înscrieți la canalul meu de Youtube, dacă vreți mai multe rețete video!

3 Comments

 1. Pingback: Pizza la tigaie | Povestile lui Bibiguli

 2. Pare simplu si rapid. Nu m-as fi gandit la varianta asta 😉

Spune-ne parerea ta