Chiftele de broccoli

chiftele de broccoli4

Broccoli nu este destul utilizat în bucătăria noastră și asta pentru că nu sunt destule rețete care să îl includă. Iată una super gustoasă pe care vă invit să o încercați. Se prepară ușor, iar dacă nu aveți broccoli, îl puteți înlocui cu conopidă.

Chiftelele de broccoli se pot prăji în foarte puțin ulei, sau  se pot coace fără ulei, pe hârtie de copt, în cuptor. Așa cum ați observat, este o rețetă fără carne, dar conține brânzeturi și ouă, deci nu este de post.

Ingrediente

  • 500 g broccoli (proaspăt sau congelat)
  • 1 cățel de usturoi
  • 2 ouă
  • 4 linguri pesmet
  • 100 g cașcaval ras (poate fi afumat)
  • sare,piper după gust
  • puțin ardei roșu gras sau iute

Cum se face

  1. Fierbem broccoli desfăcut în buchețele în apă 15 minute sau până când este moale și furculița trece ușor prin el. Îl scurgem bine de apă.
  2. Îl zdrobim cu o furculiță (sau în robot), dar nu foarte tare, să nu îl transformăm în pastă.
  3. Adăugăm ouăle, usturoiul și ardeiul roșu tăiate  foarte fin, asezonăm cu sare și piper și amestecăm totul. Apoi adăugăm și pesmetul și omogenizăm.
  4. Încingem o tigaie, pe foc mic și o ungem cu puțin ulei. Formăm chiftele plate, pe care le coacem 1-2 minute pe fiecare parte (sau până se rumenesc).

Servim cât sunt fierbinți, cu smântână sau cu cașcaval ras deasupra! Pot fi folosite ca și chiftele la burgeri fără carne.

Poftă bună!

chiftele de broccoli1

chiftele de broccoli2

chiftele de broccoli3

chiftele de broccoli5

2 Comments

  1. Pozele m-au cucerit, excelente.O sa imcerc reteta weekendul asta.
    P.S.: Ce aparat foto folosesti, poti sa ne spui?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*