Varză roșie cu stafide

varza2


M-am gândit să mai schimbăm tradiționalele garnituri de cartofi sau orez și să încercăm ceva nou, care se potrivește în special lângă o friptură grasă de porc, sau lângă cârnați fripți picanți. Sigur, voi puteți asocia această garnitură de varză roșie și dulce cu orice vă place vouă. Nu uitați  atunci când gătiți că mâncarea vostră merită un vin de bună calitate, exact pe acela pe care îl veți servi și la masă.

Eu de această dată am optat pentru Byzantium Rosso di Valachia, un vin generos,concentrat, complex, bine structurat si echilibrat, care să mai domolească din gustul tăios al verzei și din dulceața stafidelor.

Ingrediente

Cum se face Varză roșie cu stafide

  1. Îndepărtați frunzele de deasupra ale verzei, apoi tăiați-o în jumătate. (dacă este o varză mică, o puteți folosi în întregime). Tăiați fideluță una din jumătățile de vază. Varza rămasă se poate folosi ulterior la o salată.
  2. Într-o tigaie încăpătoare încingeți puțin ulei, apoi adăugați stafidele și varza.
    Secretul ca varza să capete acel gust dulce delicios este să puneți stafidele de la început. Dacă vă plac puteți să puneți și mai multe decât am pus eu. 
  3. Puneți și varza și vinul în tigaie și gătiți, amestecând constant, pe foc mediu, până când alcoolul se evaporă și varza se înmoaie.
  4. Asezonați cu sare și piper după gust. Se poate servi imediat sau se poate păstra la frigider și reîncălzi a doua zi.

Poftă bună!

varza1

varza3

Spune-ne parerea ta