Prăjitura pufoasă cu mere coapte este o rețetă pe care am încercat-o de curând și ne-a plăcut tare mult. De fapt este un chec foarte pufos și savuros cu gust intens de turtă dulce. Bucățelele de mere coapte aromate cu scorțișoară sunt opționale dar merge extraordinar de bine în această combinație. Dacă vă place mai mult, însă le puteți înlocui cu vișine sau zmeură. În plus este genul de rețetă în care amestecăm toate ingredientele deodată.
Așa cum spuneam la început, merele sunt opționale. Dacă optați pentru fructe congelate sau mai zemoase, cum sunt vișinele sau căpșunile sfatul meu este să le pudrați cu puțină făină și desigur, nu mai trebuie să le căliți în ulei. Poate doar perele și ananasul, pot fi trase puțin la tigaie, cu scorțișoară.
Această prăjitură este perfectă în orice anotimp, dar merge perfect și pe masa de Crăciun, dar și pe mesele din familie, în dupăamiezele însorite de toamnă.
O altă rețetă , de aceaastă dată clasică , foarte îndrăgită și încercată de mulți dintre voi este Turta dulce clasică, Varianta video pentru această rețetă o găsiți aici.
Dacă vă plac rețetele video, nu uitați să vă abonați la canalul meu de YouTube pentru că mereu publicăm altele noi.
Așadar, este o rețetă foarte simplă, ușor de făcut chiar și de cei care sunt începători în bucătărie. Nu trebuie decât să aveți curajul să încercați, iar sfatul meu pentru cei care se tem să facă prăjituri, este să încerce astfel de rețete, nepretențioase. De asemenea este important să respectați rețeta și timpii de coacere.
Foarte important pentru reușita oricărei rețete de prăjitură este să folosim întotdeauna ingrediente proaspete și de cea mai bună calitate.
Poftă bună!