Prăjitura pufoasă cu mere coapte

Prăjitră pufoasă cu gust intens de turtă dulce și mere coapte delicioase
Turtă dulce pufoasă cu bucățele de mere coapte

Prăjitura pufoasă cu mere coapte este o rețetă pe care am încercat-o de curând și ne-a plăcut tare mult. De fapt este un chec foarte pufos și savuros cu gust intens de turtă dulce. Bucățelele de mere coapte aromate cu scorțișoară sunt opționale dar merge extraordinar de bine în această combinație. Dacă vă place mai mult, însă le puteți înlocui cu vișine sau zmeură. În plus este genul de rețetă în care amestecăm toate ingredientele deodată.

Prăjitura pufoasă cu mere coapte

Recipe by Cristian Borod
0.0 from 0 votes
Course: DesertCuisine: RomaneascăDifficulty: Medie
Servings

4

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal

Prăjitura pufoasă cu gust intens de turtă dulce și mere coapte delicioase

Cook Mode

Păstrează deschis ecranul device-ului tău

Ingrediente

  • 4 ouă

  • 4 linguri gem (de prune, de caise etc)

  • 2 căni zahăr

  • 4 linguri pline cacao

  • 18 linguri ulei

  • 2 lingurițe rase bicarbonat de sodiu

  • 2 lingurițe rase amoniu

  • 2 căni lapte

  • 4 și căni făină

  • 2 lingurițe scorțișoară

  • 2-3 mere +1 linguriță scorțișoară+ 1 lingură zahăr + o lingură ulei (opțional)

  • zahăr pudră pentru servire

Mod de preparare

  • Pregătim merele. Le curățăm, îndepărtăm cotoarele și le tăiem cubulețe.  Le punem într-o tigaie cu 1 lingură de ulei și una de zahăr și le călim câteva minute, până când se caramelizează. Le condimentăm cu scorțișoară și le lăsăm să se răcească.
  • Cana pe care o vom folosi pentru măsurarea ingredientelor va avea 350 de ml. Mixăm bine toate ingredientele pentru compoziția aluatului. (Nu trebuie să stingem nici bicarbonatul de sodiu, nici amoniul ).
  • Turnăm compoziția într-o tavă înaltă (30 x 40 cm  tava mea), pe hârtia de copt. Presărăm merele deasupra și dăm la cuptor la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute sau până când pare coaptă. Coborâm temperatura la 150 de grade Celsius și o mai lăsăm 10-15 minute sau până când trece testul scobitorii. Este o compoziție destul de lichidă, așa că sfatul meu este să verificați cu scobitoarea în mai multe locuri, inclusiv în mijloc.
  • Lăsați să se răcească apoi serviți cu zahăr pudră.

Tips & Tricks

  • Merele se pot înlocui cu alte fructe, cum ar fi : vișine, cireșe, pere, ananas

Ai încercat această rețetă?

Tag @bucatarmaniac pe Instagram

Ți-a plăcut această rețetă?

Urmărește @bucatarmaniac on Pinterest

Ți-a plăcut această rețetă?

Follow us on Facebook

Așa cum spuneam la început, merele sunt opționale. Dacă optați pentru fructe congelate sau mai zemoase, cum sunt vișinele sau căpșunile sfatul meu este să le pudrați cu puțină făină și desigur, nu mai trebuie să le căliți în ulei. Poate doar perele și ananasul, pot fi trase puțin la tigaie, cu scorțișoară.

Această prăjitură este perfectă în orice anotimp, dar merge perfect și pe masa de Crăciun, dar și pe mesele din familie, în dupăamiezele însorite de toamnă.

O altă rețetă , de aceaastă dată clasică , foarte îndrăgită și încercată de mulți dintre voi este Turta dulce clasică, Varianta video pentru această rețetă o găsiți aici.

Dacă vă plac rețetele video, nu uitați să vă abonați la canalul meu de YouTube pentru că mereu publicăm altele noi.

Așadar, este o rețetă foarte simplă, ușor de făcut chiar și de cei care sunt începători în bucătărie. Nu trebuie decât să aveți curajul să încercați, iar sfatul meu pentru cei care se tem să facă prăjituri, este să încerce astfel de rețete, nepretențioase. De asemenea este important să respectați rețeta și timpii de coacere.

Foarte important pentru reușita oricărei rețete de prăjitură este să folosim întotdeauna ingrediente proaspete și de cea mai bună calitate.

Poftă bună!

Prăjitră pufoasă cu gust intens de turtă dulce și mere coapte delicioase
Așa arată prăjitura înainte de coacere
Prăjitră pufoasă cu gust intens de turtă dulce și mere coapte delicioase
După ce prajitura pufoasă s-a răcit, se poate servi cu zahăr pudră

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*