Sangria este o băutură cu alcool, de origine spaniolă. Este de fapt un punch, în care putem găsi bucăți sau pulpă de fructe, și de multe ori, suc de fructe sau brandy. Denumirea spaniolă vinde de la culoarea roșie, sângerie a băuturii (sangre – sânge), deși unii specialiști cred că vine din sanscrită sakkari – vin îndulcit.
Eu m-am gândit că o variantă de sangria cu gust de sărbători de iarnă care ar sta numai bine pe o masă festivă așa că am preparat-o pentru voi iar rețeta o aveți mai jos.
Ingrediente
- 500 ml vin roșu Fetească Neagră Floare de Lună
- 100 ml suc de portocale
- 100 ml suc de rodie
- 1 rodie
- 1 portocală
- 1 măr (opțional)
- bețișoare de scorțișoară pentru decor
- crenguțe de rozmarin proaspete pentru decor
- miere după gust
- scorțișoară praf după gust
Cum se face Sangria cu portocale, rodii și scorțișoară
- Amestecăm într-un vas de sticlă (carafă sau bol pentru punch) încăpător vinul, sucul de portocale și de rodii. Sucurile pot fi din comerț sau proaspăt stoarse și le puteți adăuga după gustul vostru. Aromele pot să difere de cele din această rețetă, după cum vă place.
- Spălăm bine portocalele și le tăiem felii. Scoatem și sâmburii rodiei. dacă doriți puteți felia și un măr. Adăugați fructele în băutura noastră și îndulciți cu miere dacă mai este nevoie.
- Condimentați după gust cu praf de scorțișoară.
- Serviți în pahare decorate cu crenguțe proaspete de rozmarin și bețe de scorțișoară.
Poftă bună!