Pere cu scorțișoară fierte în suc de portocale și vin

pere in suc de portocale și vin3


 Este o rețetă de desert franțuzesc simplu și sănătos, foarte ușor, iar aroma de cuișoare și scorțișoară e în ton cu sărbătorile. Poate fi și o excelentă garnitură pentru feluri cu carne. Oricare variantă ați alege-o, nu veți da greș, iar prepararea durează maxim 15 minute. Probabil că cea mai complicată treabă din rețeta aceasta este să razi coaja portocalelor.

Ingrediente

  • 3 portocale
  • 2 pere mari
  • coaja rasă a portocalelor
  • un baton scorțișoară și/sau un vârf de cuțit scorțisoară pudră
  • 2-3 cuișoare
  • 3 linguri de zahăr
  • puțină nucșoară
  • 50 ml vin alb Tămâioasă Românească Floare de Lună

Cum se fac Perele cu scorțișoară fierte în suc de portocale și vin

  1. Spălați bine portocalele și perele cu apă călduță.
  2. Răzuiți coaja portocalelor și stoarceți-le sucul.
  3. Curățați perele, tăiați-le felii și îndepărtați cotorul și semințele.
  4. Așezați perele într-o oală și turnați deasupra sucul de portocale și vinul.
  5. Adăugați condimentele, coaja rasă de portocală și zahărul.
  6. Fierbeți la foc mic pentru aproximativ 5-7 minute. (5 minute din momentul în care începe să fiarbă)
  7. Serviți  calde sau reci din frigider, eventual cu frișcă.

Poftă bună!

pere in suc de portocale și vin1

pere in suc de portocale și vin2

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*