Merengue Rosso di Valachia

merengue cu vin 1


Byzantium Rosso din Valachia este un vin  cu arome de cireșe negre, prune și fructe de pădure armonizate în gust cu note de vanilie, cafea și eucalipt. Gustându-l m-am gândit că merită să aibă propria rețetă, care poate, de ce nu, să fie chiar un desert fin și sofisticat. Spuma cu gust amețitor va fi perfectă pe masa de sărbători sau ca topping al unor cupcakes pufoase.

Ingredientele pe care le vom folosi sunt simple și de obicei rămân în plus, după ce preparați alte prăjituri.

Ingrediente

 • 4 albușuri de ou
 • 12 linguri de zahăr
 • 50 ml vin roșu Byzantium Rosso di Valachia
 • amestec de nuci, alune, migdale, stafide (sau ce vă place)
 • opțional mentă pentru decor
 • un vârf de cuțit de sare

Cum se face Merengue Rosso di Valachia

 1. Pentru a prepara spuma de ou (merengue) vom pregăti o baie de aburi. Punem 3-4 cm de apă într-o oală și o aducem la punctul de fierbere. Punem un bol deasupra (nu trebuie să atingă apa) și micșorăm flacăra, în așa fel încât apa să fiarbă încet.
  Pentru ca spuma să se bată corect, trebuie ca albușurile să nu conțină nici cea mai mică urmă de gălbenuș și să fie la temperatura camerei.
 2. Adăugăm albușurile și sarea în bol și mixăm la viteză medie (cu un mixer manual) până când începe să se formeze spuma. Adăugăm treptat și zahărul și vinul, câte puțin, încorporându-le.
 3. Când spuma este suficient de tare, luăm bolul de pe oala cu apă care fierbe (puem închide focul) și continuăm să mixăm încă 1-2 minute.
 4. Servim spuma imediat sau o putem răci în frigider. Adăugăm deasupra mix de nuci, alune și stafide (sau doar nuci , alune sau stafide) și decorăm opțional cu mentă.

Poftă bună!

merengue cu vin 2

Spune-ne parerea ta