Carnea de iepure este sănătoasă, deloc grasă și nu este deloc scumpă. O găsim în supermarketuri și se gătește foarte ușor, atât în oala obișnuită, pe aragaz, în cuptor sau în acest caz, în slowcooker. Am pus în mâncarea asta, toate resturile de prin frigider: o mână de ciuperci, o bucată de chorizo, un dovlecel și niște roșii cherry. Voi nu e obligatoriu să le puneți pe toate, dar să știți ca a ieșit foarte bun.
Ingrediente
- jumătate de iepure (700 g)
- 1 dovlecel
- 1 morcov mare
- 1 ceapă
- câteva roșii cherry
- o mânpă de ciuperci
- 200 g chorizo (se poate înlocui cu alt carnați picanți sau salam picant)
- 1 ardei roșu
- puțin ulei de măsline
- 2 cartofi mari
- 1 conservă de năut
- sare, piper după gust
Cum se face
- Spălăm toate legumele le curățăm și le tăiem bucăți mari dacă este cazul (morcovi, ardei, cartofi etc.). Carnea o tăiem și pe ea bucăți mari. La fel facem și cu chorizo.
- Avantajul slowcooker-ului este că nu ai mare lucru de făcut. Le pui pe toate împreună și le lași să-și facă treaba. Așa am făcut și eu, cu mențiunea că năutul l-am pus cu tot cu zeama din conservă, foarte gustoasă de altfel și care va servi la formarea unui sos delicios.
- Am lăsat iepurele și legumele să se coacă timp de 6 ore, la treapta a II-a de temperatură. Nu trebuie să vă faceți griji pentru legume, nu se vor coace prea tare dacă le puneți de la început. Temperatura nu este atât de înaltă încât să se întâmple asta. Dovada o aveți în poze.
Nu uitați să alăturăți acestei mese și un pahar de Rhein Extra Brut Rose, un spumant bine construit, cu aciditate placuta, arome de fructe rosii care la degustare lasa in urma o placuta savoare.
Poftă bună!