O noua rețetă delicioasă și ușor de preparat cu dovlecei, cu textură moale și fină și crustă crocantă, poate fi o cină ușoară sau o gustare delicioasă și nu în ultimul rând poate fi o garnitură sofisticată pe o masă de sărbătoare.
Ingrediente
- 3 dovlecei
- 2 ouă
- 2 linguri rase de făină
- 3 linguri pesmet
- 100 ml smântână
- o legătură mică de mărar tocat mărunt
- 200 g cremă de brânză sau brânză dulce de vacă
- puțin unt
- sare, piper după gust
- 1 lingură de cașcaval ras (opțional)
- puțin ulei de măsline extravirgin (opțional)
Cum se face Budinca cu dovlecei și crustă crocantă
- Spălăm dovleceii și îi tăiem felii. Nu este nevoie să îi curățați de coajă, dar nu este nici interzis.
- Ungeți un vas termorezistent cu unt.
- Amestecați bine restul ingredientelor, în afară de pesmet, cașcaval și ulei, până când obțineți o cremă. Așezați în vas starturi de dovlecei, alternând cu compoziția obținută mai devreme.
- Presărați deasupra pesmet și opțional cașcaval ras. Tot opțional stropiți cu ulei de măsline extravirgin.
- Dați la cuptor la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 30 de minute
Cât este caldă, budinca de dovlecel este destul de moale, dar după ce se răcește se poate tăia ca o prăjitură. Este deosebit de gustoasă și rece. Se servește cu multă smântână deasupra.
Poftă bună!