Supa de conopidă cu găluște de griș

supa de conopida

Este o supă  de toamnă,  cu gust proaspăt, consistentă și foarte ușor de preparat. În zona noastră se pregătesc multe astfel de supe de legume și nu ciorbe cum v-ați putea aștepta datorită aspectului. Ele nu se acresc, în schimb se pot servi cu ardei iute. De aici și asocierea cu găluștele de griș.

Dacă renunțați la găluște, veți obține o delicioasă supă de post.
 

Ingrediente pentru supa de conopidă

  • 1 conopidă mică
  • 1 ceapă mică
  • 2 morcovi
  • 1 legătură mărar
  • 2-3 linguri ulei
  • 1/2 ardei gras roșu
  • o bucată mică de țelină (cât jumătate de morcov)
  • sare, piper după gust
  • un vârf de linguriță de chimen măcinat (opțional)
  • 2 litri de apă

Ingrediente pentru găluștele de griș

  • 1 ou (60 g)
  • 80 g griș
  • 2 lingurițe apă rece
  • puțină sare

Cum se face supa de conopidă cu găluște pufoase de griș

  1. Spălați bine legumele și le tăiați așa: ceapa mărunt, ardeiul și țelina cubulețe mici, morcovii rondele și conopida buchețele mici. (puteți înlocui ardeiul cu o linguriță- două de pastă de ardei)
  2. Prăjiți în puțin ulei ceapa, alături de ardei și morcov, 3-4 minute, amestecând, până când se înmoaie. Adăugați și conopida și mai lăsați 1 minut.
  3. Turnați apă și condimentați cu sare, piper și opțional cu chimen măcinat.
  4. Lăsați supa să fiarbă la foc mediu, pentru aproximativ 20 de minute sau până când legumele sunt moi. La final, adăugați mărarul tocat mărunt.
  5. Preparați găluștele bătând oul cu o fruculiță, împreună cu apa și puțină sare. Amestecați grisul bine.
  6. Udați o linguriță în supa care fierbe încet. Rupeți cu ea găluște din aluatul preparat mai devreme. Introduceți găluștele în supă și loviți ușor lingurița de fundul oalei pentru a le desprinde fără efort.  repetați până când terminați toată compoziția.
  7. Fierbeți găluștele câteva minute, sau până când sunt pufoase și moi în interior (gustați una)
  8. Serviți supa imediat! (se poate păstra 1 zi sau 2 și la frigider)

 

Poftă bună!

3 Comments

  1. Ceva nou,diferit de ce stiam,si,aici,fiind vremea conopidei o voi face neaparat.

    Multumesc pentru reteta!

  2. Ghid Restaurante

    Foarte interesant. Multumesc pentru sfaturi.

Spune-ne parerea ta