Empanadas cu ton

empanadas cu ton6


Decembrie e vremea petrecerilor și sezonul gustărilor delicioase. Empanadas cu ton sunt perfecte pentru a fi servite ca aperitive pe masa de sărbători sau ca gustare într-o seară cu cei dragi. Sunt ușor de făcut și foarte gustoase. Pentru ca aroma și savoarea să fie fără cusur, am ales să le umplu cu ton RIO Mare. Puteți alege tonul natur sau cel cu ulei de măsline. Aveți mai jos și un scurt video al acestei rețete.

Iar dacă v-am făcut poftă, să știți că există și delicioasele Insalatissime RIO Mare, gata de dus la servici, școală sau într-o excursie pentru că au și furculița atașată. Și de ce nu, puteți să umpleți chiar cu una din ele, aceste minunate empanadas.

Ingrediente pentru aluat

  • 300 ml apă călduță
  • 500 g făină
  • 4-5 linguri ulei de măsline extravirgin (se poate înlocui cu ulei obișnuit)
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • un plic de drojdie instant

Ingrediente pentru umplutura

  • 1 conservă ton RIO Mare in suc natur (sau cu ulei de măsline)
  • 5-6 felii de salam cu piper (sau chorizo, după preferințe)
  • 1/2 ceapă
  • puțin pătrunjel verde
  • sare, piper după gust
  • 1 linguriță capere

Ingrediente pentru decor

  • 1 ou
  • semințe de susan
  • boia

Cum se fac Empanadas cu ton

  1. Într-un bol puneți ingredientele pentru aluat.  Adăugați  treptat făina, în timp ce frământați până când obțineți un aluat elastic, care se desprinde de pe mâini. Dacă mai este nevoie, mai adăugați puțină făină, sau dacă aluatul este ușor de frământat și nu se lipește, nu mai adăugați toată cantitatea. Consistența depinde foarte mult și de faina pe care o folosiți. Dar, nu vă faceți griji, pentru că nu este un aluat pretențios.
  2. Așezați aluatul la dospit, într-un vas pudrat cu făină și acoperit, într-un loc călduț, pentru aproximativ jumătate de oră.
  3. Tăiați ceapa mărunt și o căliți în puțin ulei de măsline, până se înmoaie. Amestecați-o cu tonul. caperele, pătrunjelul tocat mărunt și salamul tăiat cubulețe. Asezonați după gust.
  4. Dacă optați pentru o umplutură cu Insalatissime RIO Mare, varianta mexicană cu ton ar fi cea mai potrivită pentru această umplutură, și nu mai trebuie să adăugați nimic altceva în ea.
  5. Împărțiți aluatul în 2 sau 3, ca să îl lucrați mai ușor. Lucrați cu mâinile pudrate de făină, pe masa pudrată cu făină și cu ustensile la fel, pentru ca aluatul să nu se lipească.
  6. Întindeți o foaie subțire,  din care decupați cercuri cu un pahar.  În mijlocul fiecărui cerc, puneți câte o linguriță din umplutură. Pentru umplere, puteți să folosiți o formă specială ca cea din imaginile de mai jos, sau puteți să apăsați marginile cu degetele, să se lipească bine.
  7. Puneți empanadele pe tavă, pe hârtie de copt și ungeți-le cu un ou bătut. Presărați deasupra boia, și susan.
  8. Dați empanadele la cuptor la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când devin aurii.
  9. Se servesc calde sau reci cu orice sos vă place.

Poftă bună!

empanadas cu ton1

empanadas cu ton2

empanadas cu ton3

empanadas cu ton4

empanadas cu ton5

empanadas cu ton7

Spune-ne parerea ta