Risotto cu pere și vin spumant

risotto6

Rețetele italiene sunt întotdeauna foarte simple și foarte gustoase, iar aceasta nu face excepție. Vă invit să încercați un risotto cremos, cu gust proaspăt și delicat, perfect pentru o cină ușoară și romantică în doi. 

Ingrediente

    • 200 g orez pt risotto
    • 50 g unt
    • jumătate de ceapa mică
    • parmezan după gust
    • 2 pere
    • sare, pieper după gust
    • 100 ml vin spumant demisec
    • 400 ml supă de legume sau pui
    • puțin ulei de măsline
  • 1 lingură de zahăr

Cum se face risotto cu pere și vin spumant

    1. Călim ceapa tăiată mărunt în unt topit până când devine moale și translucidă, apoi adăugăm o pară decojită și tăiată cubulețe. Mai lăsăm pe foc încă jumătate de minut, amestecând.
    1. Adăugăm orezul și amestecăm încă jumătate de minut, apoi stingem cu vin spumant.
    1. Fierbem orezul la foc mic, până când absoarbe lichidul, apoi adăugăm supă, câte puțin, lăsăm din nou să absoarbă și repetăm până când boabele sunt fierte „al dente“, iar în jurul lor s-a format un sos cremos. Condimentăm cu sare, piper și parmezan ras.
    1. Într-o altă tigaie, adăugăm zahărul și puțin ulei de măsline. Punem în tigaie și felii de la cealaltă pară curățată, pe care le prăjim până când se caramelizează frumos pe ambele părți. Se poate adăuga și 10-20 de ml de spumant, pentru aromă. Folosiți o spatulă pentru a le întoarce pentru că sunt foarte fragile.

Poftă bună!

risotto4

Spune-ne parerea ta