Piața Centrală din Florența

9

În acestă perioadă, Toscana este o destinație minunată pentru câteva zile de relaxare, iar Florența  nu poate fi ratată într-o asemena excursie.   De aceea vom continua turul piețelor lumii cu Mercato Centrale  Firenze, sau Piața Centrală din Florența de unde am pentru voi câteva poze care să vă facă poftă de călătorii delicioase!

Un pahar de  Floare de Lună Fetească Neagră, e numai bun să însoțească acestă lectură.

Mercato Centrale di  Firenze  a fost construită în ultima parte a secolului al XIX- lea când vechia piață (Mercato Vecchio) a fost demolată pentru a face loc pentru Piazza della Repubblica. Pentru construcția ei au fost demolate zeci de clădiri lângă Basilica di San Lorenzo. 

Piața Ventrală din Florența a fost proiectată de Giuseppe Mengoni, un arhitect cunoscut și pentru proiectarea Galleriei Vittorio Emanuelle  din Milano, unul din cele mai vechi mall-uri construit din oțel și sticlă, cu 9 ani mai devreme. A folosit aceleași tehnici și pentru Piața din Florența.

Mercato Centrale di Firenze are 2 etaje și s-a deschis publicului în 1874. În interiorul ei veți găsi flori legume, fructe, carne, pește, brânzeturi și alte bunătăți florentine. În jurul pieței acoperite se află piața San Lorenzo, plină de vânzători ambulanți de toate felurile, un loc bun de cumpărat suveniruri.

Fotografiile sunt foarte recente, deci și prețurile sunt actuale.

Vă dorim călătorii și concedii delicioase!

8

7

6

5

4

3

2

1

10

Spune-ne parerea ta