Este sezonul murăturilor și o nouă ocazie de a încerca rețete noi și delicioase.
O rețetă mediteraneană, foarte cunoscută, de murături asortate, puțin picante, perfecte pentru a fi servite, așa cum sunt, direct din borcan alături de feluri principale, sandwich-uri sau aperitive.
Ingrediente pentru 6-7 borcane de 0,7 l
- 2 ardei galbeni
- 2 ardei roșii
- 3 castraveți cornișon
- 3 gogonele
- 1 bucată țelină
- 5 morcovi
- 1 conopidă
- 5 căței de usturoi
- 3-4 ardei iuți
- 1 plic Pikant fix iute
- 150 g zahăr
- 300 ml oțet
- 300 ml ulei de măsline extravirgin
- flori de mărar
- 1 lingură boabe de piper
- 1 linguriță oregano
Cum se fac Murăturile Giardiniera
- Se spală legumele și se taie cubulețe și conopida se desface buchețele mici. Se amestecă și cu câteva flori de mărar, o linguriță oregano și câteva boabe de piper.
- Se prepara compoziția cu Pikant Fix după instrucțiunile de pe ambalaj. Se pune 1,75 litri de apă la fiert cu 300 ml oțet și 150 g zahăr. Se adaugă plicul de Pikant fix Iute și se mai clocotește încă 3-5 minute.
- Se pun legumele taiate în borcane. Se adauga ulei de masline împărțindu-l uniform în toate borcanele. Se completează cu Pikant Fix fierbinte.
- Se sigileaza borcanele. Nu este nevoie să le sterilizăm. Și murăturile sunt gata! Se păstrează în cămară și se pot servi dupa 2 săptămâni când vor fi perfecte.