Murături Giardiniera – rețeta italiană

muraturi4

Este sezonul murăturilor și o nouă ocazie de a încerca rețete noi și delicioase.

O rețetă mediteraneană, foarte cunoscută, de murături asortate, puțin picante, perfecte pentru a fi servite, așa cum sunt, direct din borcan alături de feluri principale, sandwich-uri sau aperitive.

Ingrediente pentru 6-7 borcane de 0,7 l

  • 2 ardei galbeni
  • 2 ardei roșii
  • 3 castraveți cornișon
  • 3 gogonele
  • 1 bucată țelină
  • 5 morcovi
  • 1 conopidă
  • 5 căței de usturoi
  • 3-4 ardei iuți
  • 1 plic Pikant fix iute
  • 150 g zahăr
  • 300 ml oțet
  • 300 ml ulei de măsline extravirgin
  • flori de mărar
  • 1 lingură boabe de piper
  • 1 linguriță oregano

Cum se fac Murăturile Giardiniera

  1. Se spală legumele și se taie cubulețe și conopida  se desface buchețele mici. Se amestecă și cu câteva flori de mărar, o linguriță oregano și câteva boabe de piper.
  2. Se prepara compoziția cu Pikant Fix după instrucțiunile de pe ambalaj. Se pune 1,75 litri de apă la fiert cu 300 ml oțet și 150 g zahăr.  Se adaugă plicul de Pikant fix Iute și se mai clocotește încă 3-5 minute.
  3. Se pun legumele taiate în borcane. Se adauga ulei de masline împărțindu-l uniform în toate borcanele. Se completează cu Pikant Fix fierbinte.
  4. Se sigileaza borcanele. Nu este nevoie să le sterilizăm. Și murăturile sunt gata! Se păstrează în cămară și se pot servi dupa 2 săptămâni când vor fi perfecte.

muraturi2

muraturi5

 

muraturi3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*