Gougères

puf1

Gougères sunt niște choux-uri sărate cu brânză  iar rețeta este evident una franțuzească. Există multe variante, iar aceasta este mai specială, datorită vinului spumant  pe care l-am adăugat în aluat, pentru mai multă savoare.

Aceste mici choux-uri pufoase se pot servi ca  aperitive, ba chiar pot fi umplute cu diferite creme de brânză, ciuperci, carne… sau  ce vreți voi. Sunt foarte elegante și alături de un pahar de spumant vor face senzație la orice petrecere.

Ingrediente

  • 220 ml apă
  • 30 ml vin spumant dulce
  • 80 g unt
  • 1 linguriță de sare
  • puțină nucșoară rasă
  • 100 g făină
  • 4 ouă
  • 150 g brânză  Gruyère (se poate înlocui cu Ceddar sau Gouda)
  • puțin piper

Cum se fac Gougères

  1. Preîncălziți cuptorul la 200 grade Celsius. Într-o oală încăpătoare fierbeți apa, cu spumantul, untul și sarea. Când dau în clocot, luați-o de pe foc și turnați făina toată odată. Amestecați energic.
  2. Lăsați amestecul să se răcească puțin 2-3 minute, iar apoi mixati ouăle, unul câte unul până când se omogenizează complet.
  3. Adăugați brânza rasă, nucșoara și piperul și mixați din nou.
  4. Cu o linguriță sau un posh formați mici choux-uri (de 2-3 cm) , într-o tavă , pe hârtie de copt . Lăsați 5 cm distanță între ele.
  5. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit pentru aproximativ 20 minute, sau până când sunt aurii și ferme. Dacă sunt coapte prea puțin se vor dezumfla, așa că aveți grijă să fie suficient de uscate când le scoateți din cuptor.
  6. Repetați procedura până când terminați tot aluatul.

Poftă bună!

puf3

puf4

puf2

4 Comments

  1. Multumec pentru reteta,sunt foarte apreciate!

  2. Sa vezi ce apreciate vor fi de baieti. Ar manca ai mei numai sarat daca s-ar putea.

Spune-ne parerea ta