Dovleac murat

dovleac murat1

O cămară frumoasă este una colorată și în același timp parfumată cu arome dulci-acrișoare de toamnă. Aș putea paria că nu v-ați gândit niciodată să murați un dovleac de toamnă. Dar vă spun eu acum, că merită să încercați! Investiția este minimă, iar rezultatul este surprinzător de bun.

Ingrediente pentru 6-7 borcane de 0,7 l

  • 2 kg dovleac de toamnă
  • 1 plic Pikant Fix  dulce-acrișor
  • câteva bețe de scorțișoară
  • 1 lingură boabe de piper
  • 3 cepe mari
  • 150 g zahăr
  • 300 ml oțet
  • 2 linguri de sare grunjoasă

Cum se face dovleacul murat:

  1. Alegeți ce fel de dovleac de toamnă doriți. Nu contează soiul. Poate fi chiar și din cel pentru plăcintă. Curățați dovleacul de coajă și semințe, apoi îl tăiați cubulețe sau batoane.
  2. Dovleacul se presară cu sare și se lasă timp de 4 ore la frigider. Apoi se clătește cu apă rece și se scurge bine. Ceapa se taie felii mari.
  3. Se prepară compoziția cu Pikant Fix. In 1,75 l de apă se fierbe amestecul din plic pentru 3-5  minute, împreună cu zahărul și oțetul.
  4. Se așează bucățile de dovleac în borcane, în așa fel încât să intre cât mai multe într-un borcan. Se alternează cu bucăți de ceapă. În fiecare borcan se adaugă jumătate de băț de scorțișoară și câteva boabe de piper.
  5. Se completează fiecare borcan cu compoziția fierbinte Pikant Fix și se închide ermetic. Înainte de a se servi, borcanele se lasă la murat 4 săptămâni.

Poftă bună!

dovleac murat3

dovleac murat4

dovleac murat6

dovleac murat7

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*