Bomboane cu biscuiți și unt de arahide trase în ciocolată

bomboane3

Este o rețeta foarte simplă, ușor de pregătit alături de copii. Eu așa am făcut. Mai mult copiii decât eu, adica Maya și prietena ei. Rețeta nu este fixă și nici foarte pretențioasă. O puteți ajusta după propriul gust. 

Ingrediente

  • 10 biscuiți petit beure (sau de care aveți)
  • 1 lingură de miere (sau după gust)
  • 2  linguri de unt de arahide (sau după gust)
  • 50 g ciocolată amăruie
  • 1 linguriță unt
  • praf de scorțișoară (opțional)

Cum se fac bomboanele cu biscuiți și unt de arahide trase în ciocolata

  1. Zdrobim biscuiții sau îi măcinăm în robotul de bucătărie.
  2. Amestecăm cu miere și unt de arahide până când obținem o compoziție lipicioasă dar fermă, care se poate modela. (dacă e nevoie mai adăugați biscuiți, unt de arahide sau miere pentru a regla consistența și gustul)
  3. Formăm biluțe mici, cât pentru o îmbucătură.
  4. Topim pe baie de aburi ciocolata amăruie și o linguriță de unt, pe care le omogenizăm.
  5. Dăm biluțele prin ciocolată și le punem pe o farfurie. Dacă mai rămâne ciocolată, o repartizăm uniform cu lingurița, pe toate biluțele. Dacă ciocolata se răcește și se întărește în timp ce lucrați, se poate reîncălzi tot pe baie de aburi.
  6.  Punem bomboanele la frigider pentru aproximativ o oră sau până când ciocolata se întărește.
  7. Noi le-am presărat cu puțin praf e scorțișoară, dar nu este obligatoriu.
  8. Dacă se lipesc de farfurie, se desprind ușor cu ajutorul unui cuțit.

Poftă bună!

Este un desert rapid, delicios și de efect, și se potriveste ca desert la orice cină festivă. Iar pentru cină va recomandăm un vin excelent Byzantium Rosso di Valachia.

bomboane1

bomboane2

bomboane4

2 Comments

  1. Se poate pune in fiecare bomboana o visina din visinata.

  2. Ce bine arata! Fac la sfarsitul saptamanii. Mutumim!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*