7 idei de aperitive cu ton

ton7

Știu că aperitivele sunt printre preferatele voastre. Și mie îmi plac la fel de mult. De aceea m-am gândit astăzi pentru voi, la o varietate de 7 aperitive delicioase care au în comun tonul. Și nu orice ton, ci unul deosebit de gustos, de la Rio Mare.

E foarte ușor să te lași dus de val, când ai câteva conserve din cele ce le vedeți în imagine, la îndemână. Nici nu trebuie să le faci mare lucru, ci doar să le pui în valoare folosindu-ți imaginația. Pateurile de ton din gama soft sunt perfect asezonate, iar salatele gata preparate cu cous cous, cereale sau cea mexicană sunt utile nu doar atunci când iei o gustare rapidă ci și ca bază pentru aperitive fantastice, bune de încântat și impresionat prietenii care te vizitează. Nu vă mai spun cât e de bun tonul în ulei de măsline sau cel ușor picant.

Dar haideți să le luăm pe rând:

Aperitiv din salată de ton, cous cous, avocado și lime

 1. Așa cum deja suspectați, avem nevoie de doar trei ingrediente: Insalatissime Rio Mare cu ton și cous cous, câteva felii de avocado și lime. După preferințe, puteți folosi dacă vă place și Insalatissime Rio Mare cu 5 cereale și ton.
 2. Vom folosi vase mici de ceramică sau pahare mici. Tăiem avocado felii subțiri și le stropim cu zeamă de lime. Așezăm salata de ton direct din conservă în pahare, apoi decorăm cu feliile de avocado și câte o feliuță de lime.

Aperitiv din salată de ton, cous cous, rodie și ouă de prepeliță

 1. La fel procedăm și cu acest aperitiv. Voi puteți folosi oricare sortiment de Insalatissime Rio Mare. S-ar potrivi și salata mexicană, perfect. Ba chiar și Tonul în ulei de măsline este numai bun pentru acest aperitiv.
 2. Așezăm salata gata preparată, direct din conservă în pahare și ornăm cu sâmburi de rodie și felii de ouă fierte de prepeliță.

Tartine unicat cu pate de ton

 1. Secretul acestor tartine, este că niciuna nu e la fel. Am tăiat felii de baghetă rustică și le-am uns generos cu pate soft  Rio Mare cu ton , iar pe unele cu Pate Rio Mare prosciutto. Mmmmmmm, nici nu pot vă spun cât sunt de gustoase.
 2. Apoi, le-am ornat pe fiecare cu altceva. Pe unele cu felii de ridichi, pe altele cu chives, felii de ouă fierte, felii de roșii cherry sau salată de câmp. Eu m-am oprit aici, dar lista poate continua! Trebuie doar să vă lăsați imaginația să zboare.

Aperitiv cu roșii cherry, ton și măsline

 1. Avem nevoie de roșii cherry, biscuiți sărați, câteva frunze proaspete de oregano, niște scobitori  și Rio Mare Pate Rustic de ton cu măsline.
 2. Tăiem roșiile în două,  le golim de semințe, apoi le umplem cu pate de ton cu măsline. Așezăm fiecare roșie pe un biscuite și le fixăm împreună cu o scobitoare. Ornăm cu frunzele de oregano.

Mini choux cu ton

 1. Avem nevoie de coji de choux, care se pot cumpăra sau prepara după rețeta clasică de aici.  și de Rio Mare Pate rustic cu ardei dulci. Acest pate rustic e atât de gustos încât nu mai are nevoie de nimic. Umpleți cu el mini choux-urile și gata, aveți un aperitiv deosebit de gustos și arătos!

Mini-bruschette cu ton și mandarine

 1. Tonul rustic cu măsline s-a potrivit perfect și aici. Am tăiat o baghetă neagră felii, pe care le-am prăjit cu puțin ulei de măsline. Le-am uns cu pate  de ton rustic cu măsline din belșug, iar deasupra am pus felii de mandarină și am presărat puțin chives. O nebunie!

Ouă de prepeliță umplute cu ton

 1. Ouăle de prepeliță sunt atât de mici și de fragile, încât le-am fiert, le-am tăiat în 2 și le-am lăsat așa. Deasupra am așezat câte o linguriță din diferitele pateuri de ton de la Rio Mare pe care le-am avut la îndemână, toate despre care v-am povestit și mai sus. Am ornat cu foarte puțină maioneză, mai mult de decor.

Indiferent care este aperritivul pe care l-ați ales din cele înșirate mai sus, încercați să îl preparați cu Rio Mare. Când este vorba de calitate și gust, este cea mai bună alegere.

Poftă bună!

ton3

ton2

ton4

ton6

ton8

ton9

ton10

One Comment

 1. Idei geniale.Multumesc.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*