Spaghete în vin roșu

spaghete cu vin6

Astazi vă propun o rețetă clasică italiană, surprinzător de gustoasă și vă provoc și pe voi să o încercați.  În limba ei se numește „Spaghetti al vino rosso“. Nu veți fi dezamăgiți, vă promit. Dar, nu uitați, așa cum vă sfătuiesc de fiecare dată, și la gătit să folosiți un vin de bună calitate. Pentru spaghetele acestea s-a potrivit perfect Floare de lună Fetească Neagră, un vin  despre care v-am povestit și cu ocazia altor rețete. Aveți și varianta video mai jos, cu toate detaliile de care aveți nevoie.

Ingrediente

  • 250 g spaghete (nr. 3)
  • 2 pahare de vin roșu
  • 1 pahar de apă
  • puțină sare
  • putin ulei de măsline
  • 1/2 linguriță pasă ardei iute
  • 3- 4 căței de usturoi
  • busuioc proaspăt, sau pătrunjel după preferințe (opțional)
  • ouă ochiuri (câte unul/ porție)
  • parmezan după gust

Cum se fac spaghetele în vin roșu

  1. Într-o oală încăpătoare,adăugăm apa și vinul cu puțină sare. Când dă în clocot adăugăm spaghetele și le fierbem 8 minute sau cât scrie pe ambalaj, în funcție de sortiment.
  2.  Când sunt fierte al dente, le strecurăm, dar păstrăm jumătate de pahar din apa cu vin în care au fiert.
  3. Într-o tigaie, punem puțin ulei de măsline și usturoiul tocat mărunt. Îl lăsăm la foc mic, 1 minut, apoi adăugăm apa cu vin păstrată. adăugăm și pasta de ardei și amestecăm. Lăsăm să fiarbă un minut, amestecând din când în când.
  4. Adăugăm pastele și amestecăm încă un minut.
  5. Servim cu busuioc proaspăt, ouă ochiuri și parmezan.

Poftă bună!

spaghete cu vin1

spaghete cu vin2

spaghete cu vin3

spaghete cu vin4

spaghete cu vin5

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*