Porumb fiert

porumb fiert4

Încă mai este timp pentru porumbul fiert. L-am găsit ieri pe tarabe în piețe. Dacă nu v-a fost de ajuns porumbul fiert cumpărat pe plajă, la festivaluri ori târguri, îl puteți prepara foarte ușor și acasă. E foarte ușor de fiert, iar în ultima vreme se găsește de cumpărat și în supermarketuri, nu doar în piețe.

Pentru un porumb fiert reușit, este important  să avem grijă să îl alegem corect atunci când îl cumpărăm.  Aveți grijă ca frunzele să fie intacte și  verzi, iar mătasea la interior să nu fie uscată. Apoi desfaceți puțin frunzele și striviți o boabă cu degetele sau cu unghia.  Dacă din ea va curge un lichid alb, ca și laptele, porumbul este perfect.

Pentru preparare, puneți apa la fiert într-o oala încăpătoare. Curățați  știuleții de porumb de frunze și mătase, iar când apa începe să clocotească, așezați-i cu grijă înăuntru. În funcție de cât de crud este porumbul, va dura și timpul de fierbere. Dacă boabele sunt moi, porumbul se fierbe mai repede. Este foarte important să îl gustați. Unii îl preferă mai „al dente“, iar alții  îl preferă fiert mai bine. Fierberea porumbului poate dura până la o oră, pe foc mediu.

După ce porumbul s-a fiert, condimentați-l cu sare și piper sau chiar chili, iar o bucățică de unt topită pe toată suprafața, cât este fierbinte, face minuni. La fel și uleiul de măsline sau alte ierburi care vă plac!

Poftă bună!

One Comment

  1. Olga fogel

    Eu fierb porumbul 10 minute de cind incepe sa fiarba apa iese moi si bun de mincat
    Olga din Israel

Spune-ne parerea ta