
Pentru ca s-a mai racorit afara, cel putin in partea noastra de tara, si pentru ca aveam niste unt in plus, am facut repede niste biscuiti deliciosi si sanatosi, cu multe fibre, perfecti pentru micul dejun sau pentru orice gustare, dar mai ales langa cafea sau lapte.
Ingrediente
- 200 g unt
- 1 ou
- 12 linguri de zahar
- 200 g marisoare uscate
- 1 lingura unt de arahide (optional)
- 1 lingura susan
- o lingurita rasa praf de copt
- 200 g faina de grau
- 250 g fulgi de ovaz (din care jumatate i-am macinat putin in robot)
- 2 linguri fulgi de ovaz pentru decor
- optional: alte fructe confiate, seminte, picaturi sau bucatele de ciocolata
Cum se face
- Aluatul nu este unul foarte pretentios. Aduceti untul la temperatura camerei si amestecati-l in robot cu toate celelalte ingrediente. Se pot amesteca si framanta foarte bine si cu o lingura de lemn sau chiar cu mana. Eu am pus intai untul impreuna cu ou si zaharul si le-am mixat. In timp ce se amestecau la viteza medie, am adaugat pe rand merisoarele si untul de arahide si susanul. Au urmat bicarbonatul si praful de copt, apoi am adaugat faina, treptat. La final am adaugat fulgii de ovaz (din care jumatate macinati in prealabil, adica mai marunti- se pot cumpara gata maruntiti), si am mixat in continuare pana cand s-a incorporat tot. Important e sa adaugati la final atata ovaz cat trebuie pentru a obtine un aluat care se poate modela usor, chiar daca puneti putin mai mult decat am pus eu.
- Din aluatul obtinut am facut bilute pe care le-am dat prin fulgi de ovaz si apoi le-am aplatizat cu o lingura, intr-o tava cu hartie de copt. Daca vi se pare ca aluatul este greu de lucrat, il puteti pune 1 ora la frigider, inainte de a-l modela. Mie nu mi s-a parut necesar, insa. Pentru a-i portiona egal, am folosit o cupa mica pentru inghetata.
- Am dat biscuitii la cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 15 minute, sau pana cand incep sa se rumeneasca pe margine. Atentie, se ard foarte usor! Ei vor fi inca moi cand ii scoateti din cuptor dar se vor intari imediat ce se racesc si vor deveni fragezi. Asa ca luati-i cu atentie din tava si asezati-i pe un paltou sa se raceasca. Nu este nevoie sa schimbati hartia de copt dupa fiecare coacere.
Pofta buna!












