Tarhon cu otet la borcan

tarhon cu otet1

Tarhonul are un gust deosebit in ciorbe si alte mancaruri iar pentru cei care ii iubesc aroma usor mentolata este de neinlocuit, tot timpul anului. Unul din metodele de conservare a tarhonului este cu otet, in borcan.

Cel mai bun tarhon, este primul rasarit, primavara, cand este foarte crud, dar puteti sa il conservati tot timpul verii.

Ingrediente

  • tarhon cat sa umpleti un borcan
  • otet de mere sau vin de buna calitate

Cum se conserva tarhonul cu otet, in borcan

  1. Spalati bine tarhonul si lasati-l sa se scurga bine de apa.
  2. Indepartati frunzele de pe tulpina si indesati-le intr-un borcanel curat pana cand il umpleti.
  3. Umpleti borcanul cu otet si inchideti ermetic.
  4. Agitati putin borcanul, pentru ca oettul sa ajunga peste tot.
  5. Pastrati in camara, la intuneric si racoare.
  6. Borcanul odata deschis, se pastreaza in frigider.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*