Tarhonul are un gust deosebit in ciorbe si alte mancaruri iar pentru cei care ii iubesc aroma usor mentolata este de neinlocuit, tot timpul anului. Unul din metodele de conservare a tarhonului este cu otet, in borcan.
Cel mai bun tarhon, este primul rasarit, primavara, cand este foarte crud, dar puteti sa il conservati tot timpul verii.
Ingrediente
- tarhon cat sa umpleti un borcan
- otet de mere sau vin de buna calitate
Cum se conserva tarhonul cu otet, in borcan
- Spalati bine tarhonul si lasati-l sa se scurga bine de apa.
- Indepartati frunzele de pe tulpina si indesati-le intr-un borcanel curat pana cand il umpleti.
- Umpleti borcanul cu otet si inchideti ermetic.
- Agitati putin borcanul, pentru ca oettul sa ajunga peste tot.
- Pastrati in camara, la intuneric si racoare.
- Borcanul odata deschis, se pastreaza in frigider.