Rulada de pui cu sos chardonnay

rulada cu sos chradonay1

Imi era pofta de ceva vreme de un sos chardonnay cremos, cu gust intens si textura fina,  asa ca l-am pregatit pentru acesta delicioasa rulada de pui, cu care se potriveste perfect. Un Theia Chardonnay  din 2013 mi s-a parut potrivit pentru sosul meu.

Vinul are o culoare galben pai. Aromele intense de caise bine coapte, pepene și grapefruit  se completează cu cele dulci de miere, iar fermentarea si maturarea in baric din stejar adaugă note fine de vanilie si picante de nucsoara.

Ingrediente pentru rulada de pui

  • 1 pulpa de pui dezosata
  • 3-4 felii pancetta
  • piper
  • putin ulei de masline extravirgin

Cum se face rulada de pui

  1. Batem pulpa dezosata cu ciocanul de carne si o intindem cat putem.
  2. Intindem pancetta pe toata suprafata carnii.
  3. Stropim cu putin ulei de masline si presaram piper.
  4. Rulam totul si o asiguram cu ajutorul unei scobitori.
  5. Dam rulada la cuptor, stropita cu ulei de masline, intr-o mica tava pentru 20 de minute la 160 de grade Celsius.
  6. O lasam sa se raceasca putin, apoi o taiem felii.

Ingrediente pentru sosul chardonnay

  • 1 lingura de unt
  • 15 fire chives
  • jumatate de pahar Theia Chardonnay
  • 200 ml smantana penrtu gatit
  • piper si sare dupa gust

Cum se face sosul Chardonnay

  1. Punem o oala mica pe foc mediu si topim untul, apoi adaugam cepsoara taiata marunt si o gatim 3-4 minute. Se poate inlocui cu putina ceapa taiata foarte marunt sau ceapa verde care se gatesc 5-6 minute.
  2. Adaugam vinul chardonnay, sare si piper si lasam sa fiarba aproximativ 10 minute.
  3. Adaugam smantana si lasam sa mai fiarba la foc mic, amestecand tot timpul, pentru inca cateva minute pana cand sosul incepe sa se ingroase.
  4. Se pastreaza cald pana la servire.

Servim rulada cu sos chardonnay si sparanghel la gratar, desigur alatur de un pahar de vin Theia Chardonnay.

Pofta buna!

rulada cu sos chradonay3

rulada cu sos chradonay5

rulada cu sos chradonay2

One Comment

  1. Cristina Sabau

    Chiar am niste sparanghel in frigider si nu aveam idee ce sa fac cu el.

Spune-ne parerea ta