Pui Marbella

marbella5

Puiul Marbella este o reteta americana celebra,  inspirata din bucataria spaniola si marocana.  Este vorba de pui intreg sau bucati de pui marinate cu ulei, otet, capere, masline, prune, ierburi apoi coapte la cuptor cu vin alb. Pentru ca e vara si vreme de vacante, m-am gandit ca o calatorie culinara exotica ne prinde bine tuturor. Am ales un vin care reuneste trei soiuri alese, Sauvignon Blanc, Pinot Grigio & Chardonnaysi care se potriveste perfect carnii albe. Dar voi puteti sa folositi si alt vin alb.

Dar sa va spun cum se face:

Ingrediente

    • 1 kg copanele de pui
    • 2 linguri de capere
    • 200 g prune uscate
    • 100 g masline
    • 5 linguri de ulei de masline extravirgin
    • 1 pahar de vin alb sec
    • 5 catei de usturoi
    • o lingura de zahar brun
    • 2 linguri de otet balsamic
  • sare, piper oregano

Cum se face

    1. Intr-o tava sau intr-un vas termorezistent asezam copanelele. Le stropim cu uleiul de masline si cu otetul balsamic.
    1. Presaram uniform maslinele, caperele, prunele uscate si cateii de usturoi dati prin razatoare.
    1. Condimentam cu oregano sare si piper.
    1. Adaugam vinul si zaharul brun.
    1. Dam la cuptor pentru 45 de minute la 160 de grade Celsius
  1. Se poate servi cu cartofi, orez sau salate de cruditati.

Pofta buna!

marbella3

marbella4

Spune-ne parerea ta