Piata Centrala din Valencia

11
Pentru ca incep concediile si poate ajungeti si prin Valencia, m-am gandit sa continuam calatoria prin pietele lumii si ne oprim de acesta data in Piata Centrala din Valencia sau Mercado Central, Valencia de unde am pentru voi foarte,  foarte multe poze. 

Primele mentiuni despre acesta piata dateaza din 1939, dar cladirea in care piata functioneaza si astazi a inceput sa fie construita in 1910 si a fost terminata in 1928, intr-un stil modern amestecat cu Art Nouveau, cu influentele gotice si baroce ale arhitecturii orasului. Este o destinatie populara atat in randul turistilor cat si in randul localnicilor. In interiorul pietei, pe langa comerciantii obisnuiti, gasiti magazine cu suveniruri si restaurante.

Piata centrala din Valencia este cunoscuta pentru produsele proaspete si variate. Ea are 8160 de metri patrati si este impartita in doua zone. una din parti, de 1400 de metri patratui este destinata doar pestelui si fructelor de mare. Subsolul de 7690 de metri patrati, care in trecut era folosit ca a loc in care se licita pestele dar acum este transformat in parcare.

In Piata Centrala din Valencia veti gasi peste 400 de comercianti, cu un total de aproximativ 1500 de angajati. Este cel mai mare centru de acest fel din Europa.

 

Fotografiile sunt de anul acesta, deci si preturile sunt actuale. 

Va dorim calatorii si concedii delicioase!

10

9

8

7

Untitled

5

4

3

2

1

One Comment

  1. Mai sunt necesare comentariile?La asa piata mergi cu placere,foarte frumos!
    Toate retetele le pastrez pentru cand ma voi intoarce din tara,in AUGUST.
    Multumesc!

Spune-ne parerea ta