Miel in stil grecesc

tocanita greceasaca de miel3

Multe si delicioase sunt retetele grecesti cu miel, oaie sau ied. Cei care le-au gustat stiu foarte bine. Aceasta este doar una din ele, cu bucati mari de carne de miel, in sos de rosii si vin, cu ierburi aromate proaspete. Am ales un vin usor si proaspat, de vara, un Sauvignon Blanc Floarea Soarelui, perfect pentru sosul de rosii si ierburi aromate.

Ingrediente

  • 1 kg bucati carne de miel cu os
  • 4-5 rosii proaspete
  • 4 linguri de pasta de rosii
  • 1 pahar de vin
  • 5 fire de ceapa verde
  • 10 frunze de menta proaspata
  • 1 crenguta micad e cimbru uscat
  • frunzele de pe 3 crengute de oregano praspat
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • sare, piper dupa gust
  • o lingura de zahar

Cum se face carnea de miel in stil grecesc, cu sos de rosii si vin

  1. Carnea de miel se prajeste pe toate partile in ulei de masline, 2-3 minute, pana cand se rumeneste.
  2. Se adauga vinul si se lasa sa fiarba 5 minute.
  3. Se adauga ceapa taiata marunt si rosiile decojite si taiate cubulete, alaturi de pasta de rosii.
  4. Se condimenteaza cu ierburile aromate, sare si piper si se fierbe la foc mic, sub capac, pentru aproximativ 1 ora si jumatate.
  5. Se serveste cu orez fiert simplu, si frunze de oregano si busuioc proaspete presarate deasupra.

Pofta buna!

tocanita greceasaca de miel1

tocanita greceasaca de miel2

Spune-ne parerea ta