Pieptul de rata este foarte gustos si alaturi de ciuperci, asa ca va invit sa-l incercati si in combinatia aceasta cu un sos delicios in care am picurat si putina Tamaioasa Romaneasca Floare de Luna, un vin cu un buchet floral deosebit, imbogatit cu note delicioase de fructe exotice.
Ingrediente
- 1 piept de rata
- 100 g ciuperci mici
- 1/2 ardei rosu gras
- 50 g unt
- 50 ml vin Tamaioasa Romaneasca Floare de Luna
- cateva fire cepsoara
- sare, piper
Directions
- Avem nevoie de 2 tigai. Una fara manere de plastic pentru pieptul de rata, si una pentru sos.
- Intr-o tigaie am pus ciuprcile, ardeiul si untul si am condimentat cu sare si piper. Am sotat 1 minut, apoi am adaugat vinul si am lasat totul pe foc 2-3 minute.
- Intre timp, am crestat pielea pieptului de rata, l-am presarat cu sare si l-am pus intr-o tigaie incinsa. Il asezam in tigaie cu pielea in jos. L-am prajit timpd e un minut si l-am inotrs pe partea cealalta inca un minut. Am pus turnat continutul tigaii cu ciuperci in cea cu pieptul de rata si le-am introdus la cuptorul incins la 180 de grade Celsius pentru 5 minute.
Serviti imediat!
Pofta buna!