Muschi de porc la cuptor cu vin

muschi de porc5

Inceputul de vara e superb, mai ales cand toate mirodeniile pe care le cresc in ghivece si gradina sunt verzi si din abundenta. Imi place sa le combin in cat mai multe retete.  Sigur ca vinul nu poate sa lipseasca. Pentru acesta delicioasa friptura, un vin cu note de piersici bine coapte si structura untoasa, cu arome de fructe exotice si flori albe.

Cred ca ati observat ca se intampla, ca de aceasta data sa aleg pentru carnea de porc, un vin alb, si nu unul rosu, cum ati crede ca e obligatoriu. Cel mai important este sa ne lasam ghidati de papilele gustative. In alta ordine de idei, daca as fi ales un vin rosu pentru acesta bucata de carne si in acesta combinatie de ingrediente, m-as fi ales cu o culoare maro, nu tocmai placuta, la final. 

Ingrediente

    • 1 muschi de porc intreg
    • 100 ml vin alb sec
    • amestec de condimente uscate> cimbru, oregano, busuioc, boia dulce, piper, sare, ulei de masline
    • cateva crengute de rozmarin
  • cateva frunzed e busuioc proaspat

Cum se face muschiul de porc la cuptor cu vin

    1. Intr-un vas termorezistent, asezati muschiul de porc.
    1. Stropiti-l generos cu ulei de masline extravirgin, presarati condimentele uscate, apoi cele proaspete.
  1. Adaugati vinul, apoi dati totul la cuptorul preincalzit la 160 de grade Celsius pentru 20 de minute. Pentru ca este o carne frageda, nu dureaza mai mult.

Seriviti cu legume trase la tigaie cu unt. Pofta buna!

Spune-ne parerea ta