Budinca de orez cu capsuni

c1

E primavara si e sfarsit de saptamana, asa ca e momentul sa ne bucuram de un desert foarte gustos, cremos, si in acelasi timp praspat si aromat.  Camolino este unul din cele mai raspandite feluri de orez. Este bun la orice reteta, fie ea dulce sau sarata, iar cel de la Ricetta este unul de foarte buna calitate, si va spun asta pentru ca l-am gustat indelung, savurand aceasta budinca.

Ingrediente:
5-6 lingurite de zahar,
2 cani de lapte,
jumatate de cana de orez.
200 g capsuni proaspete
menta si cirese confiate pentru decor

Laptele se pune pe foc impreuna cu zaharul. Cand incepe sa fiarba, Se adauga orezul si se amesteca incontinuu. Este gata cand se ingroasa. Inainte sa inchidem focul gustam. Daca orezul nu este suficient de fiert, se mai poate adauga cate putin lapte.

Capsunile se taie cubulete si se adauga in 1/3 din pahar. Deasupra se toarna budinca de orez cu lapte. Se orneaza cu cirese confiate si frunze de menta.
Budinca se poate servi calda, sau rece din frigider.

c4

c3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*