Aripi de curcan cu vin si usturoi

aripioare curcan3
Daca vreti sa mai schimbati meniul, va propun o friptura din aripi de curcan. Se gasesc de cumparat, exact asa, sub denumirea asta si le gasiti la rafturile cu carne de pasare din supermarketuri. Aripile de curcan sunt foarte mari, cam de dimensiunea pulpelor de pui, si au o carne foarte moale.

Am folosit verdeturi de primavara si un vin rose usor, cu aroma proaspata, Floare de Luna Feteasca Neagra., care sa le fragezeasca si mai mult

Ingrediente

  • 4 aripi de curcan
  • 4-5 catei de usturoi
  • 2 fire de ceapa verde
  • cateva frunze de busuioc
  • jumatate de pahar de vin rose Floare de Luna Feteasca Neagra
  • putina dulceata de ardei iute
  • sare, piper
  • 3-4 linguri de ulei de masline
  • putin oregano uscat

Directions

  1. Intr-o tava am asezat aripile de curcan, peste care am presarat ingredientele insirate mai sus, si am turnat paharul de vin. Bineinteles ca usturoiul si ceapa au fost taiate marunt in prealabil.
  2. Am dat tava la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu (sau capac potrivit), la 150 de grade Celsius pentru aproximativ o ora si jumatate.
  3. Apoi am indepartat folia si am mai lasat friptura in cuptor inca 20 de minute. Am servit cu cartofi noi.

Pofta buna!

aripioare curcan1

aripioare curcan2

Spune-ne parerea ta