Placinte cu branza si marar

O gustare cu branza si muuult marar nu este niciodata in plus la noi pe masa. Reteta este usoara si distractiva, numai buan de facut impreuna cu cei mici. Sigur ca puteti sa va ganditi si la alte umpluturi, cu ce vreti voi, dulci sau sarate.

Ingrediente:

pentru aluat:
300 ml apa calduta
500 g faina
4-5 linguri ulei de masline extravirgin
(se poate inlocui cu ulei obisnuit)
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
un plic de drojdie instant
pentru umplutura:
branza (telemea , dulce, cas, sau amestec)
marar
sare (daca e nevoie), piper dupa gust
pentru decorat:
un ou
seminte susan, in sau mac
boia
 
Intr-un bol puneti,ingredientele pentru aluat.  Adaugati  trepatat faina, in timp ce framantati pana cand obtineti un aluat elastic, care se desprinde de pe maini. Daca mai este nevoie, mai adaugati putina faina, sau daca aluatul este usor de framantat si nu se lipeste, nu mai adaugati toata cantitatea. Consistenta depinde foarte mult si de faina pe care o folositi. Dar, nu va faceti griji, pentru ca nu este un aluat pretentios.
Asezati aluatul la dospit, intr-un vas pudrat cu faina si acoperit, intr-un loc caldut, pentru aproximativ jumatate de ora. Eu am uitat de el vreo ora, si, vedeti in poza de mai jos, cum a luat-o razna 🙂
Pregatiti un amestec de branza cu marar si condimentati-l dupa gust. Eu am folosit mai multe feluri de branza, resturi de prin frigider. (cas, telemea si branza dulce)
Impartiti aluatul in 2 sau 3, ca sa il lucrati mai usor. Lucrati cu mainile pudrate de faina, pe masa pudrata de faina si cu ustensile la fel, pentru ca aluatul sa nu se lipeasca.
Intindeti o foaie subtire, cu sucitoarea (facaletul, din care decupati cercuri cu un pahar.  In mijlocul fiecarui cerc, puneti cate o lingurita de amestec de branza cu marar. Pentru umplere, puteti sa folositi o forma speciala ca cea de mai jos, sau puteti sa apasati marginile cu degetele, sa se lipeasca bine.
Puneti pachetelele pe tava, pe hartie de copt si ungeti-le cu un ou batut. Presarati deasupra boia, susan, seminte de mac sau ce aveti.
Dati pachetelele la cuptor la 180 de grade Celsius, pentru aproximativ 25-30 de minute sau pana cand devin aurii.
Serviti calde sau reci.
Pofta buna!

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*