Ecler cu crema de ciocolata

ecler cu ciocolata4

Eclerul sau (eclaire) este un desert foarte usor de facut daca ai reteta corecta. Am incercat si alte cateva in afara de asta si este singura care nu a dat gres niciodata. Nici macar nu aveti nevoie de cantar. Trebuie sa va inarmati doar cu rabdare, pentru ca ies multe si trebuie umplute, iar apoi, partea cea mai grea, trebuie mancate :p

Ingrediente

1 cana ulei
2 cani apa
2 cani faina (00)
8 oua
jumatate de lingurita rasa de sare
(1 cana are 250 ml)

crema

6 oua (doar galbenusurile)
10 linguri de zahar
4 plicuri de zahar vanilat
1 litru de lapte
8 linguri de amidon pline, dar nu chiar cu varf
1 lingura de cacao
100 g unt

Se fierbe apa cu uleiul si sarea. Cand fierbe tare, se ia de pe foc si se adauga toata faina deodata. Se amesteca rapid cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Se lasa la racit, apoi se adauga ouale, pe rand si se amesteca bine cu lingura de lemn pana cand se incorporeaza unul cate unul. Cu un posh se pun eclerele in tava unsa cu ulei sau pe hartia de copt. Nu trebuie sa fie mai mari de 7-10 cm si trebuie sa fie la o distanta de cel putin 5 cm unul de celalalt. Cuptorul trebuie infierbantat bine in prealabil. Se coc la foc iute (230 grade Celsius) pentru primele minute sau pana cand se umfla/ cresc iar apoi se da focul maimic (180 grade Celsius) si se lasa sa devina aurii si sa se usuce bine. Daca nu sunt bine uscate in cuptor, eclerele imediat ce le scoateti, se vor lasa. Dupa ce se racesc, se taie capace in partea superioara si se umplu cu crema, frisca si se orneaza cu zahar praf, caramel de zahar ars sau cu ciocolata daca vreti sa fie eclere.
Punem 800 ml de lapte la fiert.

Galbenusurile se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat, amidonul, cacao si vreo 200 de ml de lapte. Cat sa obtineti o compozitie smantanoasa, care curge. O bateti bine cu telul (ala in forma de para) ca sa nu ramana gogoloase.
Cand laptele incepe sa fiarba, turnati compozitia in el, amestecand continuu cu acelasi tel. Totul la foc mic. Amestecati in continuare pana ce compozitia se ingroasa. In final, dupa ce il luati de pe foc, adaugati 100 g unt si amestecati pana cand se incorporeaza. Lasati sa se raceasca, apoi umpleti eclerele cu aceasta crema. 

Topiti ciocolata pe baie de aburi apoi ornati eclerele cu ciocolata.
Pofta buna, si nu uitati sa le serviti alaturi de un pahar cu vin Prahova Valley Rose
Pofta buna!
ecler cu ciocolata1

ecler cu ciocolata2

ecler cu ciocolata3

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*