Ciorba de cartofi de post

Daca tineti post,  sunteti la dieta, sau sunteti vegetarian, o sa va placa ciorba de cartofi, simpla si delicioasa. Aveti nevoie doar de cateva ingrediente si chef de gatit. Poate fi facuta de orice incepator in ale bucatariei.

Ingrediente:
1 kg cartofi albi
2 morcovi mari
1 ceapa
1 radacina patrunjel
una rdei gras
o bucata mica de telina
1 legatura frunze de patrunjel
1 legatura marar
ulei, apa , otet (sau zeama de lamaie, sau bors )
sare, piper
un varf de cutit de chimen macinat

*optional cepsoara, ardei iute

Am pus la calit ceapa, ardeiul si morcovul, telina si radacina de patrunjel, taiate marunt , in 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui. Le-am calit cateva minute, apoi am adaugat cartofii . Le-am acoperit cu apa, si le-am lasat la fiert pentru jumatate de ora, la foc mic.

Am condimentat dupa gust. La final am adaugat frunzele de patrunjel si mararul tocate marunt. Am acrit cu otet de mere, dupa gsut.  Otetul de mere se poate inlocui cu zeama de lamaie sau cu bors.
Eu am daugat si cepsoara taiata marunt, la final, dar nu este obligatoriu.
Pofta buna!

5 Comments

  1. cred ca merge foarte bine acrita cu un bors de tara. Multumesc

  2. erel beatrice

    se poate adauga si rosii date pe razatoarea mare fara coaja

  3. si chimenul cand se adauga ca nu scrie????mersii

    • Cristian Borod

      Scrie >) e un condiment, deci il adaugi cand condimentezi. Imi cer scuze ca nu am fost mai explicit. 🙂

Spune-ne parerea ta