Ciambelline al vino

Sunt niste biscuiti fragezi rotunzi, rustici facuti dupa o veche reteta italiana, foarte simpla, ca toate retetele meditareneene extraordinare. Sunt foarte gustosi, usor aromati si se topesc in gura. Eu am fost placut surprins de textura si gust. O sa va placa si voua! Se paote face si cu vin alb sau rosu, dar mie mi s-a parut potrivit acest rose demisec Prahova Valey Reserve, un vin aromat si proaspat.

Ingrediente:
1 cana de vin rose Prahova Valley Reserve
1 cana de ulei extravirgin de masline
(eu am folosit ulei virgin de masline, dar se poate folsi orice alt timp de ulei)
1 cana de zahar
un varf de cutit de sare
o lingurita praf de copt
faina cat cuprinde
3-4 linguri de zahar tos
(poate fi zahar brun, colorat sau simplu)
Reteta este extrem de simpla, iar “faina cat cuprinde” nu trebuie sa va sperie. Amestecati toate ingredientele, apoi pur si simplu adaugati faina, cate o lingura si amestecati (puteti sa faceti asta si intr-un robot de bucatarie) pana cand aluatul incepe sa se lege. Continuati sa adaugati faina si incepeti sa framantati pana cand obtineti un aluat elastic, care nu se lipeste de maini.
Cand aluatul este deja usor de modelat, rulati bucati mici, din care apoi formati mici inele. Dati inelele de aluat prin zahar imediat, apoi asezati-le intr-o tava pe hartie de copt la 2-3 cm distanta una de alta.
Dati biscuitii la cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 25-30 deminutem sau pana cand devin aurii. Incercati unul, sa vedeti daca e copt in interior.
Serviti cu vin sau cafea. Pofta buna!

 

 

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*