Aperitiv rapid cu fenicul

Feniculul este foarte gustos si foarte usor de preparat. Ar trebui sa il incercati daca n-ati facut-o inca. Nu este foarte scump si se gaseste la orice supermarket.  El se potriveste perfect preparatelor de miel sau peste, dar de acesta data l-am pregatit ca pe o gustare, fara carne. Vinul rose  Floarea Soarelui Special Reserve mi s-a parut potrivit pentru ca este la fel de usor ca si preparatul pe care il innobileaza.

Ingrediente:

1-2 bulbi de fenicul
50 g unt
putin ulei de malsine extravirgin
o bagheta
branza Gouda maturata
sare, piper dupa ust
Am taiat fenicului felii groase pe care le-am pus in tigaia incinsa, la foc intens cu untul. L-am lasat trei minute  sa se inmoaie, apoi am adaugat vinul si l-am lasat sa se gateasca in continuare la foc mic, inca 5 minute  pana cand tot alcoolul s-a evaporat.
Intre timp am stropit cu ulei de maslin extravirgin cateva felii de bagheta, peste care am ras putina branza Gouda maturata. se poate inlocui cu parmesan, sau in lipsa lor, cu orcie telemea sau cascaval (evident ca rezultatul va fi diferit, dar satisfacator). Le-am dat la cuptor la 180 de grade Celsius pentru 10 minute (sau pana cand devin aurii)
Am, servit imediat  fenelul pe feliile de paine, alaturi de un pahar de vin rose Floarea Soarelui Special Reserve. A fost o gustare foarte placuta si usoara!
Pofta buna!

 

 

One Comment

  1. Cristina Iuliana Pana

    😉 Tocmai l-am combinat, adică feniculul cu piet de rață 😉 Demențial 😉 De probat și rețeta ta 😉

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*