Sfecla rosie este foarte sanatoasa si foarte gustoasa si parca o folosim prea putin in bucatarie. Sigur ca dureaza destul de mult sa o fierbeti, dar ce ati spune daca o facem la cuptor? Nu doar pe ea! Poate o puneti langa o fripturica care oricum sta acolo vreo 2 ore si numai bine, aveti si o garnitura delicioasa, o alternativa la cartofi sau orez. Eu unul m-am cam saturat de garniturile clasice si incerc sa gasesc tot timpul cate ceva nou.
Sfecla rosie este foarte ieftina si o gasim in piete si supermarketuri tot timpul anului.
Ingrediente:
cateva bucati sfecla rosie
folie de aluminiu
pentru condimentare: putin otet balsamic, ulei de masline, ardei iute, cateva frunze de cimbru proaspat, sare si piper dupa gust.
Sfecla se spala foarte bine, apoi fiecare bucata se impatura in folie de aluminiu. Se pune pe in cuptor. unde o lasam intre 30 si 60 de minute de minute la 160-180 de grade Celsius,in functie de marime. Le puteti verifica din cand in cand infigand o furculita sau o tepusa de frigaruie in ele. Cand furculita intra usor, inseamna ca sfecla este coapta.
La final sfecla se desface de folie (dupa ce s-a racit suficient incat sa o putem manipula) si se curata de coaja. Miezul se poate folosi cum doriti. Il puteti asezona cum am facut-o eu (aveti ingredientele mai sus) sau puteti sa puneti deasupra doar unt sare si piper…sau puteti gasi propria voastra combinatie de condimente care vi se pare ca se potriveste! Oricare ar fi alegerea voastra sunt sigur ca are sa va placa!
Langa orice mancare cu garnitura de sfecla rosie, merge si un pahar de vin Floarea Soarelui Rose Special Reserve
Pofta buna!
Folia de aluminiu este periculoasă la ok anumită temperatură… Așa ca ..renunțați la această idee..,încercați s.o coaceți așa cum e…pt.ca este singură legumă care nu își schimba proprietățile nutritive prin fierbere sau coacere..succes..!