Legume la cuptor cu vin

Cred ca toti avem zile in care ne-am saturat de carne si am vrea sa mancam mai usor. pentru o astfel de zi, va propun aceste minunate legume la cuptor, o reteta usoara, parfumata si gustoasa. Sigur ca o puteti folosi si ca garnitura daca asa vreti. Orice ati face, un strop de Feteasca Regala va duce aceasta banala mancare la un alt nivel.
Ingrediente:
5 cartofi
1 ardei gras
1 ceapa
2 catei de usturoi
1 morcov
3 linguri merisoare uscate
3 linguri ulei de masline
1-2 rosii
50 ml Feteasca Regala Floarea Soarelui
rozmarin proaspat
sare, piper
parmezan (optional)
Curatati si spalati toate legumele care necesita cest lucru, apoi pe ce;ele care credeti ca trebuie, taiati-le felii mari. Asezati-le pe toate intr-o tava sau vas ceramic, stropiti-le cu ulei de masline si vin, iar poi condimentati-le. Optional,  radeti deasupra parmezan sau cascaval. Acoperiti tava cu folie de aluminiu  si dati-o la cuptor la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 45 de minute. In ultimele 5 minute, indepartati folia.
Serviti cat sunt calde. Se pot reincalzi si a doua zi.
Pofta buna!

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*