Chec Toffee

  
 Checurile sunt foarte bune intotdeauna, ca desert, la cafea sau la micul dejun, ba chiar ca si o gustare delicioasa intre mese. Acesta, in special este foarte gustos, nu e deloc uscat ca si consistenta si este foarte aromat.

Ingrediente:

250 g unt la (temperatura camerei)
250 g zahar
6 oua
2 linguri smantana
30 ml Toffee Red Square

200 g faina
1 plic praf de copt
Zeama de la jumatate de portocala mare
coaja rasa de la 2 portocale

zahar praf pentru decor
Ingredientele sunt pentru 2 tavite de chec. Ar incapea si intr-una, dar compozitia va fi destul de densa si nu se va coace cum trebuie.
Untul se mixeaza cu zaharul, apoi se adauga ouale pe rand si se mixeaza in continuare. Se adauga samantana, Toffee Red Square si se omogenizeaza,  Apoi se adauga si zeama de portocala, praful de copt si faina. La final se amesteca in compozitie coaja de portocala.
Compozitia se toaran in tavite tapetate cu hartie de copt. Checul se da la cuptor la 170 de grade Celsius pentru aproximativ 40 de minute sau pana cand devine auriu. El nu va creste foarte mult. Este bine sa faceti testul scobitorii, pentgru mai multa siguranta.
Se pudreaza cu zahar si se serveste cu orice ocazie!
Pofta buna!

One Comment

  1. Chiar acum m-am apucat de reteta. As vrea sa il mancam maine dimineata la cafea.
    Sa incepem astfel cu bucurie saptamana asta.
    Si oricum pana la mucenici mai avem de asteptat.
    Multam de reteta, dar mai ales de idee. Nu am mai mancat chec demult.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*