Asatzi v-am pregatit o reteta delicioasa. Mi s-a parut foarte nimerit acest ragu de vita, o mancare robusta si satioasa, in ton cu anotimpul in care suntem.
Ingrediente:
jumatate de kg. de carne tocata de vita
(sau amestec de vita cu porc)
parmezan,
1 ceapa
150 ml suc de rosii
parmezan,
1 ceapa
150 ml suc de rosii
50 ml vin
sare, piper, rozmarin
►Pregatim o tocanita (ragu) din carnea tocata, ceapa, ulei, sucul de rosii. Taiem ceapa marunt si o punem la calit. Adaugam carnea macinata si le lasam sa fiarba in suc propriu 5 minute. Adaugam sucul de rosii si vinul. Condimentam dupa gust. Lasam tocanita sa fiarba aproximativ 120 de minute pana scade.
►Fierbem in coaja, 3-4 cartofi de marime medie, pe care apoi ii curatam si ii taiam felii cat mai subtiri.
►Asezam ragu-ul intr-un vas termorezistent, iar deasupra asezam frumos feliile de cartofi. Radem deasupra parmezan si presaram rozmarin.
►Dam totul la cuptor la 160 de grade celsius pentru 20 de minute sau pana cand cartofii devin aurii.
►Serviti alaturi de un pahar de vin rosu, alaturi de cei dragi.















Pare destul de costisitoare reteta aceasta…
Cat de costisitoare ? o jumatate kg vita poate fi maxim 15 lei, amestec e mai ieftin…ideea e ca dca pui numai vita, mai adaugi un morcov ras si niste telina (apio) obtii celebrul sos ragu italienesc, merge la paste, desigur…
In cazul de fata, la "tocanita" asta, daca pui un piure drept capac ajungi la "placinta ciobanului", sheperhed's pie
Oricum, e un sos versatil !