Ragu de vita cu cartofi la cuptor

Asatzi am sa va prezint un vin nou nout si de foarte buna calitate din gama Floarea Soarelui. Desigur v-am pregatit si o reteta cu el. Mi s-a parut foarte nimerit in acest ragu de vita, o mancare robusta si satioasa, in ton cu anotimpul in care suntem.

Ingrediente: 

jumatate de kg. de carne tocata de vita

(sau amestec de vita cu porc)
parmezan,
1 ceapa
150 ml suc de rosii
sare, piper, rozmarin

Pregatim o tocanita (ragu) din carnea tocata, ceapa,  ulei, sucul de rosii. Taiem ceapa marunt si o punem la calit.  Adaugam carnea macinata si le lasam sa fiarba in suc propriu 5 minute. Adaugam sucul de rosii si vinul. Condimentam dupa gust. Lasam tocanita sa fiarba aproximativ 40 de minute pana scade.

Fierbem  in coaja, 3-4 cartofi de marime medie, pe care apoi ii curatam si ii taiam felii cat mai subtiri.
Asezam ragu-ul intr-un vas termorezistent, iar deasupra asezam frumos feliile de cartofi. Radem deasupra parmezan si presaram rozmarin.
Dam totul la cuptor la 160 de grade celsius pentru 20 de minute sau pana cand cartofii devin aurii.
Serviti alaturi de un pahar de vin Cabernet Sauvignon Floarea Soarelui, alaturi de cei dragi.
Pofta buna!

 

 

2 Comments

  1. imagini amuzanre

    Pare destul de costisitoare reteta aceasta…

  2. Cat de costisitoare ? o jumatate kg vita poate fi maxim 15 lei, amestec e mai ieftin…ideea e ca dca pui numai vita, mai adaugi un morcov ras si niste telina (apio) obtii celebrul sos ragu italienesc, merge la paste, desigur…
    In cazul de fata, la "tocanita" asta, daca pui un piure drept capac ajungi la "placinta ciobanului", sheperhed's pie
    Oricum, e un sos versatil !

Spune-ne parerea ta