Este un soi de cheesecake foarte gustos, iar blatul de ciocolata face un contrast excelent cu textura cremoasa a cremei. Nu stiu cat e de ruseasca prajitura. Cert e ca a fost tradusa de cineva de pe un blog rusesc. Chestia cu bulinele de ciocolata am vazut-o acum mult timp intr-o poza care n-are legatura cu reteta asta, si mereu mi-am dorit sa o incerc. Acum s-a ivit ocazia potrivita. Noua ne-a placut foarte mult prajitura. Am sa o mai fac. Parca s-ar potrivi si niste zmeura pe undeva…. mai la vara.
Ingrediente
pentru blat:
200 g unt rece
150 g zahar
350 g faina
1/2 plic praf de copt
1 ou
2 linguri cacao
pentru crema:
150 g unt moale
500 g branza dulce
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
putina coaja de lamaie
4 oua
1 plic budinca de vanilie
►Este una din cele mai usor de facut prajituri, mai ales daca aveti robot de bucatarie. Se poate insa face si cu mana.
►Pentru blat, puneti in robot (sau framantati cu mana) zaharul cu untul si mixati. adaugati restul ingredientelor si mixati sau framantati pana cand obtineti un aluat faramicios. intr-o tava rotunda cu diametrul de 28-30 de cm asezati cu mainile 2/3 din aluatul intr-un strat subtire, inclusiv pe margini. Din restul faceti bilute mici.
►Pentru crema, puneti toate ingredientele in robot si mixati. Sau amestecati foarte bine cu o spatula. Turnati crema peste blat. Puneti deasupra bilutele.
►Dati la cuptorul preincalzit si coaceti prajitura pentru aproximativ 45 de minute la 150-160 grade Celsius. Este gata cand devine usor aurie.
♔ Se serveste pudrata cu zahar.
Pofta buna!
Intr-adevar,foarte usoara!
Multumesc pentru reteta!
Foarte de efect e prajitura ta!
Si ce poze frumoase faci!
Big like!
merge si ca o pasca… 😉
unt :200 g plus 150 g , total 350 g…prea mult
prea ca la tara!
Budinca de vanilie – turnam plicul pur si simplu? Multumesc
Arata absolut demential! Mi-a lasat gura apa, cred c-o sa fac impresie weekendul viitor.
Imi placeee,am facut-o,foarte gustoasa,multuesc pentru reteta!
Delicioasa si aspectuoasa. Eu am facut-o cu Ricotta ca asta am avut in casa, si am uitat sa pun budinca dar a iesit perfect si e o “bunaciune”…iami…