Prajitura ruseasca cu branza




 Este un soi de cheesecake  foarte gustos, iar blatul de ciocolata face un contrast excelent cu textura cremoasa a cremei. Nu stiu cat e de ruseasca prajitura.  Cert e ca a fost tradusa de cineva de pe un blog rusesc. Chestia cu bulinele de ciocolata am vazut-o  acum mult timp intr-o poza care n-are legatura cu reteta asta, si mereu mi-am dorit sa o incerc. Acum s-a ivit ocazia potrivita. Noua ne-a placut foarte mult prajitura. Am sa o mai fac. Parca s-ar potrivi si niste zmeura pe undeva…. mai la vara.

Ingrediente

pentru blat:
200 g unt rece
150 g zahar
350 g faina
1/2 plic praf de copt
1 ou
2 linguri cacao
pentru crema:
150 g unt moale
500 g branza dulce
150 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
putina coaja de lamaie
4 oua
1 plic budinca de vanilie
Este una din cele mai usor de facut prajituri, mai ales daca aveti robot de bucatarie. Se poate insa face si cu mana.
Pentru blat, puneti in robot (sau framantati cu mana) zaharul cu untul si mixati. adaugati restul ingredientelor si mixati sau framantati pana cand obtineti un aluat faramicios. intr-o tava rotunda cu diametrul de 28-30 de cm asezati cu mainile 2/3 din aluatul intr-un strat subtire, inclusiv pe margini. Din restul faceti bilute mici.
Pentru crema, puneti toate ingredientele in robot si  mixati. Sau amestecati foarte bine cu o spatula. Turnati crema peste blat. Puneti deasupra bilutele.
Dati la cuptorul preincalzit si coaceti prajitura pentru aproximativ 45 de minute la 150-160 grade Celsius. Este gata cand devine usor aurie.
♔ Se serveste pudrata cu zahar.
Pofta buna!
 




 

9 Comments

  1. Intr-adevar,foarte usoara!
    Multumesc pentru reteta!

  2. Maria Udrea

    Foarte de efect e prajitura ta!
    Si ce poze frumoase faci!
    Big like!

  3. merge si ca o pasca… 😉

  4. unt :200 g plus 150 g , total 350 g…prea mult

  5. Budinca de vanilie – turnam plicul pur si simplu? Multumesc

  6. Arata absolut demential! Mi-a lasat gura apa, cred c-o sa fac impresie weekendul viitor.

  7. APOSTOL VIORICA

    Imi placeee,am facut-o,foarte gustoasa,multuesc pentru reteta!

  8. Delicioasa si aspectuoasa. Eu am facut-o cu Ricotta ca asta am avut in casa, si am uitat sa pun budinca dar a iesit perfect si e o “bunaciune”…iami…

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*