Orez cu legume

Orezul cu legume este foarte usor de preparat si poate fi o garnitura excelenta pentru multe feluri principale: tocanite, fripturi, carne la gratar…etc. Sau poate fi servit simplu, ca un fel de mancare de post sau vegetarian. Este extrem de usor de facut.

Ingrediente:

o cana de orez ( cana de 200 ml)
2 linguri ulei vegetal
1 morcov
jumatate de ardei gras
1 ceapa
jumatate de cana de mazare (proaspata, congelata sau din conserva)
sare, piper dupa gust
600 ml apa

Ceapa morcovul si ardeiul, le-am taiat marunt si le-am pus la calit in cateva linguri de ulei de masline. Am condimentet cu sare si piper dupa gust. Dupa ce ceapa a devenit moale, am adaugat mazarea si apoi apa si am lasat totul sa sa fiarba cca 10 de minute. Am adaugat orezul (eu am folosit orez salbatic) si l-am lasat sa fiarba la foc mic, amestecand din cand. Am oprit focul si am lasat orezul acoperit pt. cinci minute. Daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati cate putin apa si sa fierbeti in continuare pana cand boabele de orez sunt fierte (gustati, timpul de fierbere depinde mult si de tipul de orez).

Indiferent alaturi de ce veti servi, acest orez, nu uitati sa gustati si putin Red Square Sloe.

Pofta buna!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*