Am folosit ciupercute intregi conservate in borcan de 800 ml de la Home Garden, in special pentru ca sunt de foarte buna calitate si pentru ca sunt foarte usor de folosit. Sunt selectionate atent, iar masa uscata este in cea mai mare dintre toate conservele de ciuperci de pe piata. Cel mai bine e sa cititi eticheta cand le cumparati si sa le comparati cu alte produse. Veti vedea diferenta la gramajul masei uscate. In plus nu sunt made in China ci sunt importate din Polonia.
Ingrediente:
1 borcan de ciuperci intregi 800 g Home Garden
2 morcovi
1 ceapa mare
1 ardei gras
2 lingurite boia dulce
sare, piper dupa gust
putin ulei
*ardei iute optional
►Legumele, spalate si curatate sa taie marunt apoi se calesc in putin ulei, pana cand se inmoaie bine. Adaugam ciupercile si jumatate din zeama din borcan, lasam sa fiarba 10 minute apoi adaugam boia. Asezonam cu sare si piper dupa gust si mai lasam sa fiarba 5 minute. Servim cu mamaliguta, orez sau piure de cartofi.
V-am spus ca e foarte simplu 🙂 !
►Nu uitati sa treceti maine pe aici, pentru ca va pregatim un mic concurs la care puteti castiga produse delicioase de la Home Garden!
Pofta buna!
Foarte simplu eu am s-o fac cu ciuperci proaspete pt. ca se gasesc din belsug la piata noastra din Constanta. Se poate adauga si usturoi cand calim legumele iar la sfarsit patrunjel sau marar.
Multumesc pentru retete -acum caut prin retetele tale ceva dulce de post.
as gati aceasta tocanita ptr. prietene mea Gina, alaturi de o mamaliguta si un pahar de vin alb.
ad. de mail; feliciacristea@yahoo.com