Ossobuco

De obicei, cand o reteta este gatita cu un anumit tip de vin, de exemplu rosu, alaturi de ea se va servi acelasi timp de vin. Sunt foarte rare cazurile in care nu se respecta aceasta regula. Acesta este unul dintre ele. Ossobucco (sau Osso Buco) se gateste cu vin alb iar perfect pentru treaba asta mi s-a parut  Rhea Viognier, iar alaturi de mancare am servit un pahar de Neptunus Shiraz  Murfatlar 

Ingrediente:
2 bucati rasol de vita
putina faina
1 morcov
1 ceapa
1 ardei gras
putin ulei de masline extravirgin
2 linguri de pasta de rosii de buna calitate
1 pahar vin alb sec Rhea Viognier (200 ml)
sare si piper dupa gust
1 pahar supa (de vita sau legume)

►Intr-o oala antiaderenta, am  incins ulei de masline extravirgin. Am dat feliile de rasol prin faina si le-am prajit in ulei pe ambele parti cate un minut. Am scos carnea pe o farfurie, iar in ce a ramas in oala, am sotat legumele (morcovii taiati rondele, ardeiul cubulete si ceapa julien).

►Am adaugat carnea si am stins totul cu un pahar de vin Rhea Viognier. Am adaugat si pasta de tomate, am acoperit cu un capac (sau cu folie de aluminiu), apoi am dat totul la cuptor la 160 de grade Celsius (sau chiar temperatura mai mica daca se poate) pentru aproximativ 2 ore si jumatate, poate chiar 3. In acest timp, verificam de 2-3 ori, iar daca mai este nevoie, mai adaugam supa. este gata cand carnea este foarte moale. se asezoneaza cu sare si piepr doar la final.

►Ossobucco se serveste de obicei cu grnaitura de orez. Este o macare de vita relativ ieftina, pentru ca se gateste cu bucati din carne de vita care nu sunt scumpe. Carnea devine moale si delicioasa datorita fierberii indelungate cu vin.

►Servim alaturi de un pahar de vin Neptunus Shiraz  Murfatlar .

Pofta buna!

Spune-ne parerea ta