Ciorba de pui cu ciuperci intregi

Dupa cum vedeti din pozele alaturate, eu ma pregatesc deja de iarna si de sarbatori cu retete delicioase. Si ce-i mai gustos iarna, decat o ciorbita fierbinte, numai buna de incalzit inima si sufletul, alaturi de cei dragi, chiar si pe mesele festive?

Ciupercutele intregi in borcanul de 400 ml de la Home Garden sunt perfecte pentru ciorba asta, pentru ca sunt micute si pot fi puse in ciorba intregi. Si, de data asta putem sa folosim si zeama in care au fost fierte si care este acrisoara exact atat cat trebuie pentru a da ciorbitei un gust minunat.

De ce am ales sa gatesc cu ciperci conservate? pentru ca e foarte comod, in primul rand. Sunt selectate, curate si gata imediat. Apoi, pentru ca le am tot timpul la indemana si le pot pastra in camara oricat, pana am nevoie de ele.

Ingrediente:
200 g piept de pui
un borcan 320 ml Ciuperci intregi Home Garden
1 morcov
jumatate de ardei gras
1 legatura de marar
putin patrunjel
1 pastarnac
1 lingura de ulei
2 linguri de orez
sare, piper dupa gust
1 lingura de ulei
1 ceapa medie
2 litri de apa

Curatam legumele, le spalam si le taiem cubulete mici. Le calim in putin ulei impreuna cu jumatate de legatura de marar taiata marunt. Adaugam si carnea de pui taiata cubulete si o calim impreuna cu legumele, cateva minute.

Adaugam apa si lasam sa fiarba 10 minute, apoi adaugam orezul. Mai lasam sa fiarba inca 10 minute (verificati sa fie orezul fiert). La final adaugam borcanul de ciuperci, cu tot cu zeama. mai fierbem inca 25 minute, asezonam cu sare si piper dupa gust, adaugam restul mararului tocat marunt si frunzele de patrunjel si oprim focul.

Servim ciorba calda sau fierbinte! Daca va place mai acra, se poate adauga otet, bors sau zeama de lamaie dupa gust.

Pofta buna si ramaneti pe langa noi pentru urmatorul concurs de la Home Garden !

P.S. Ciorba va fi foarte gustoasa si daca o faceti de post, fara carne. Modul de preparare e acelasi, sariti doar peste partea cu carnea.

 

 

 

Spune-ne parerea ta