Cartofi umpluti la cuptor stropiti cu vin

Poate vi se pare o reteta banala, dar va asigur ca este extrem de delicioasa si aromata. Este foarte usor de preparat si foarte de efect si se potriveste pe mesele festive, alaturi de feluri mai grele, cu carne. Poate fi o garnitura usoara cu parfum de toamna mediteraneana sau se poate servi ca si gustare, la o simpla cina, langa un pahar cu vin.

Rhea Viognier este unul din vinurile mele preferate de la Cramele Halewood si asa cum v-am mai spus si alta data este bine sa gatiti cu vinul pe care il beti, si nu cu unul mai ieftin. Doar si mancarea trebuie sa fie la fel de buna!

♔ Este vin elegant, obtinut din prima plantatie de Viognier din Romania de pe Domeniile Halewood – Viile Scurta. Viile Scurta, atestate documentar inca din secolul XVI sunt un areal situat pe pantele insorite ale podgoriei Dealu Mare, la o altitudine de aproximativ 150 de metri, pe locul unde acum multe milioane de ani se gasea Marea Sarmatica.

Vinul are un buchet bogat de piersici, flori de portocal si mango, imbogatit cu note discrete tipice lemnului de stejar aduse de o cantitate mica de Viognier maturat in baricuri noi frantuzesti. Structura robusta, bine echilibrata cu aciditate vioaie si aromele fine de fructe coapte dau lungime vinului dupa degustare.

 
Ingrediente
10 cartofi de marime medie
cimbru si cepsoara taiate marunt
2 linguri de spanac fiert si tocat (din congelator)
50 g telemea putin sarata
parmezan
piper proaspat macinat
ulei de masline extravirgin
putin vin Rhea Viognier (2 linguri)
 
►  Cartofii se fierb in coaja, apoi se taie pe jumatate si se scobesc cu o lingura ca sa obtinem barcute din cartofi groase de macar jumatate de centimetru.
Miezul se amesteca cu branza rasa telemea, cu cimbru si cepsoara si cu spanacul tocat. Se condimenteaza cu piper proaspat macinat si eventual cu sare daca branza nu este suficient de sarata.
In fiecare barcuta de cartofi punem cateva picaturi de ulei de maslin extravirgin, apoi umplem cu compozitia obtinuta mai devreme.
Punem cartofii intr-o tava pe hartie de copt si stropim totul cu putin vin Rhea Viognier. Radem deasupra putin parmezan.
 
Dam cartofii umpluti la cuptor pentru 20 de minute la 180 de grade Celsius  sau pana cand primesc o crusta aurie.
 
Pofta buna!

One Comment

  1. Da, ar arata foarte bine pe un paltou cu aperitive.Am inceput sa "stochez"pentru masa de Craciun.
    Multumesc,sigur ii voi face.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*